Gerucht: Meta Platforms overweegt Kustomer te verkopen

13-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Gerucht: Meta Platforms overweegt Kustomer te verkopen

Meta Platforms, moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, overweegt Kustomer in de verkoop te zetten. Ook werkt het bedrijf aan een nieuwe omvangrijke ontslagronde.

Kustomer is sinds eind 2020 in handen van Meta, dat het bedrijf voor een miljard dollar overname. The Wall Street Journal (WSJ) meldt dat Kustomer mogelijk echter alweer in de verkoop wordt gezet. Met de verkoop van het bedrijf dat een CRM-platform voor klantenservices zou Meta zijn kosten willen terugdringen.

'Nieuwe ontslagronde op komst'

Ook werkt het bedrijf naar verluid aan een nieuwe ontslagronde. Deze is volgens WSJ ongeveer van dezelfde omvang als de ontslagronde eind vorig jaar. Toen ontslag Meta dertien procent van zijn personeel. De eerste golf die onderdeel uitmaak van de nieuwe ontslagronde zou deze week al officieel bekend kunnen worden gemaakt.

Als onderdeel van de kostenbesparing wil Meta naar verluid ook de ontwikkeling van hardware op het gebied van virtual reality (VR) tijdelijk stilleggen. Op de lange termijn wil Meta zich echter op VR blijven richten.

Terug naar nieuws overzicht