Twitter wil achterhalen wie broncode gelekt heeft

27-03-2023 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Twitter wil achterhalen wie broncode gelekt heeft

Sommige delen van de broncode van Twitter zijn uitgelekt. Het sociale-mediaplatform van miljardair Elon Musk wil achterhalen wie er verantwoordelijk is voor het lek, zo bleek onlangs uit een juridische aanvraag van Twitter bij een districtsrechtbank in Californië. De New York Times kwam met het nieuws naar buiten.

Volgens de aanvraag werden 'verschillende fragmenten' van de broncode van Twitter, die wordt gebruikt om het bedrijf online te runnen, op Github geplaatst door een gebruiker genaamd 'FreeSpeechEnthusiast'. Github is een platform van Microsoft voor het delen van code voor softwareontwikkeling. Github heeft de code afgelopen vrijdag verwijderd op verzoek van Twitter.

Inhoud gerechtelijke verzoek

Twitter heeft de U.S. District Court voor het noordelijke district van Californië gevraagd om Github te verplichten 'alle identificerende informatie' te verstrekken die verband houdt met de 'FreeSpeechEnthusiast'-gebruikersnaam, zo bleek uit het gerechtelijke verzoek van 24 maart.

Github reageerde niet onmiddellijk op een verzoek van Reuters om commentaar of het dergelijke informatie heeft verstrekt. Het gaf ook geen commentaar op hoe lang de broncode van Twitter publiekelijk beschikbaar was. Ook Twitter reageerde niet direct op een verzoek om commentaar.

Terug naar nieuws overzicht