Data storage specialist Cloudian haalt zestig miljoen dollar op

19-01-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Data storage specialist Cloudian haalt zestig miljoen dollar op

Cloudian heeft aangekondigd dat het 60 miljoen dollar aan nieuwe financiering heeft afgesloten, waarmee de totale financiering van het bedrijf op 233 miljoen dollar komt. De ronde omvat deelname van Digital Alpha, Eight Roads Ventures Japan, INCJ, Intel Capital, Japan Post Investment Corporation, Silicon Valley Bank, Tinshed Asia, Wilson Sonsini Investments en strategische investeerders. Deze nieuwste investering versterkt de leidende positie van Cloudian, versnelt de mogelijkheden van het hybride cloudplatform en bereidt het bedrijf voor op de volgende groeifase. Het bedrijf kondigde ook Bob Griswold aan als voorzitter van de raad van bestuur.

"Naarmate organisaties naar het volgende niveau van digitale transformatie gaan, zoeken ze steeds vaker naar technologieën die hybride cloudgegevensbeheer op onbeperkte schaal op alle platforms leveren", zegt Michael Tso, CEO van Cloudian. "Cloudian's cloud-native datamanagementsoftware stelt onze klanten in staat om hun bedrijfsvoering te vereenvoudigen en creëert nieuwe kansen om waarde uit data te halen."

Bob Griswold, de nieuwe bestuursvoorzitter van Cloudian, brengt een schat aan ervaring mee als investeerder en strategisch adviseur. Eerdere functies van Griswold waren onder meer VP of Strategy and Planning bij HPE, Senior Vice President Product Line Management bij Seagate en VP, Chief Strategist voor Enterprise, Commercial en Small Business bij Cisco.

"Ik vind het geweldig om me bij Cloudian aan te sluiten op dit cruciale moment in de opslagindustrie", zegt Bob Griswold. “Cloudian is uitzonderlijk goed gepositioneerd om te profiteren van de huidige overgang naar cloud-native technologieën, en ik geloof sterk in de strategie van het bedrijf en het in de onderneming bewezen platform; zozeer zelfs dat ik persoonlijk heb geïnvesteerd in de huidige financieringsronde.”

De hybride cloudgegevensbeheersoftware van Cloudian transformeert elk computerplatform - inclusief standaardservers, virtuele machines, containers of openbare cloud - in een pool van S3 API-compatibele objectopslagresources die samen met gegevensbronnen en gegevensconsumenten kunnen worden geplaatst. De Cloudian-architectuur is schaalbaar tot honderden petabytes en meer en creëert een wereldwijde federatie van lokale opslagmiddelen die eenvoudig kunnen worden geïntegreerd met openbare cloudplatforms voor geconsolideerd gegevensbeheer.

Wereldwijde bedrijven zoals media, gezondheidszorg en productie beheren steeds grotere hoeveelheden gegevens op honderden locaties. Binnen deze organisaties zal volgens Gartner 95 procent van de nieuwe workloads die in 2025 worden ingezet, gebruik maken van cloud-native technologie, waardoor er een snel groeiende behoefte ontstaat aan een multi-cloud infrastructuur die een uniform platform kan bieden voor deze moderne applicaties. Cloudian voorziet in deze behoefte met een native S3 API-gegevensbeheerplatform en een uniform beheerframework dat alle Cloudian-instanties over de hele organisatie omvat. Het resultaat is eenvoudig, efficiënt gegevensbeheer in het wereldwijde opslaglandschap.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud