Colt breidt samenwerking met Equinix uit in drie belangrijke regio's

03-04-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Colt breidt samenwerking met Equinix uit in drie belangrijke regio's

Colt Technology Services breidt zijn langdurige samenwerking met Equinix uit en voegt drie nieuwe landen toe voor softwaregedreven connectiviteit. Bedrijven hebben nu toegang tot de On Demand-infrastructuur van Colt die verbonden is met Equinix Fabric in Spanje, Italië en Zweden. Eerder al werd de verbinding gelegd met het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Singapore en Hong Kong.  De uitgebreide samenwerking tussen Colt en Equinix versterkt hun jarenlange inzet voor een wereldwijd partnerecosysteem en komt tegemoet aan de groeiende vraag in de belangrijkste regio's.

Het Colt On Demand-netwerk is naadloos en dynamisch verbonden met Equinix Fabric in Europa en Azië en biedt flexibele last mile-toegang tot Equinix International Business Exchange (IBX) datacenters en in het bijzonder tot Equinix Digital Services. Op deze manier hebben bedrijven keuze, diversiteit en zichtbaarheid in hun infrastructuur. Met Colt On Demand Interconnect kunnen organisaties:

  • In bijna real-time verbinding maken met hun eigen gebouwen via de Colt On Demand-footprint van 31.000 on-net gebouwen (verbonden met bestaande faciliteiten van de netwerkaanbieder) die via elf regio's met Platform Equinix® zijn verbonden en end-to-end connectiviteit bieden met Equinix datacenters en Digital Services;
  • Hun infrastructuur snel opschalen om aan de eisen van de klant te voldoen;
  • Sneller reageren op snel veranderende marktomstandigheden;
  • Complexe digitale transformatieprogramma's uitvoeren in de wetenschap dat ze een flexibele, veerkrachtige op verbruik gebaseerde infrastructuur als basis hebben;
  • Hun overstap naar de cloud versnellen en optimaliseren, waardoor ze geen hardware op locatie meer nodig hebben en zo daardoor tegelijkertijd ESG-initiatieven kunnen ondersteunen;
  • De noodzaak wegnemen om meerdere partners en connectiviteitscontracten in meerdere landen te beheren. In plaats daarvan profiteren ze van toegang tot een veilige, veerkrachtige end-to-end infrastructuur en de best mogelijke aftersalesondersteuning als onderdeel van één wereldwijd partnerecosysteem.

Colt ziet een aanzienlijke toename van het aantal On Demand-klanten die hun netwerkdiensten zelf leveren, met een hoge omzetgroei met dubbele cijfers in 2022. Deze trend zal zich naar verwachting voortzetten in 2023 en daarna.

Mark Hollman, Vice President for Partner Development and Success bij Colt: "Het netwerk is de katalysator voor transformatie, voor bedrijven die willen flexwerken, digitaliseren en relevant blijven, maar het beheer van deze infrastructuur kan ongelooflijk complex zijn - vooral wanneer je dat voor meerdere landen moet doen. Bedrijven worden in 2023 al geconfronteerd met tegenwind, en het laatste wat ze nodig hebben is dat ze worden tegengehouden door langdurige contracten en inflexibele diensten." Hij vervolgt: "In deze laatste evolutie van onze langdurige samenwerking met Equinix hebben we geïnvesteerd in gezamenlijke API-ontwikkeling om een vereenvoudigde, geautomatiseerde en verbeterde klantervaring te bieden op de platforms van Colt On Demand en Equinix Fabric. We zijn erg enthousiast om dit aan te bieden in Spanje, Italië en Zweden, naast de bestaande regio's in Europa en Azië, en zo verbindingen voor onze klanten tot stand te brengen."

Mark Anderson, Vice President, Global Technical Sales bij Equinix: "De combinatie van het wereldwijde netwerk van Colt met de wereldwijde digitale footprint van Equinix biedt bedrijven complete dynamische digitale oplossingen. Zo pakken we end-to-end-vereisten aan: van de architectuur van een wereldwijde netwerkbackbone tot het optimaliseren van de last-mile ervaring van gebruikers. Dit verder uitbreiden en automatiseren brengt ons niets dan goeds. Het biedt bovendien een geweldige kans voor klanten om hun connectiviteit met kritische zakenpartners naar een hoger niveau te tillen."

Colt is een van de weinige Network Service Providers op Equinix Fabric die flexibele On Demand connectiviteit en digitale diensten op wereldwijde schaal kan aanbieden, plus last-mile connectiviteit naar tienduizenden on-net adressen via API of portal-based self-provisioning.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud