Eneco kiest Conclusion als innovatie partner voor de toekomst

03-04-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Eneco kiest Conclusion als innovatie partner voor de toekomst

Eneco en business transformatie en IT-dienstverlener Conclusion vernieuwen hun duurzame samenwerking met twee meerjarige overeenkomsten. Conclusion gaat als onderdeel van een tienjarige partnership overeenkomst het energiebedrijf ondersteunen bij het versnellen van de energietransitie én de ambitie om in 2035 volledig klimaatneutraal te zijn. Daarnaast is een vijfjarige raamovereenkomst getekend voor de ontwikkeling en implementatie van innovatieve digitale platformen, om de tech-frontrunner positie van Eneco te verwezenlijken, zo melden de twee partijen.

De tienjarige partnership overeenkomst heeft een sterk innovatief karakter, met gezamenlijke strategische doelen om het ‘One Planet’-plan van Eneco te verwezenlijken. De ambitie van Eneco om in 2035 volledig klimaatneutraal te zijn voor het energiegebruik van zichzelf en dat van zijn klanten, wordt de gezamenlijke drijfveer om de time-to-market van nieuwe oplossingen zo kort mogelijk te houden.

De vijfjarige raamovereenkomst richt zich op de (door)ontwikkeling en implementatie van innovatieve en schaalbare technologieplatformen, die passen bij de rol van Eneco als koploper in de verduurzaming van Nederland. Conclusion levert met zijn dynamische ecosysteem van ruim 25 expertbedrijven multidisciplinaire dienstverlening op de missiekritische processen van Eneco.

Folkert Reitsma, CIO van Eneco: “Eneco heeft in haar One Planet-plan de ambitie vastgelegd om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Niet alleen voor Eneco’s eigen activiteiten, maar ook voor die van Eneco’s klanten. Dat werkt door in alles wat wij doen. Eneco kan dit niet alleen en kiest bewust voor een tienjarig strategisch partnership met Conclusion. Samen stellen we shared sustainability targets op en zijn we verantwoordelijk voor het halen van die targets. Op die manier dragen we met deze samenwerking significant bij aan de realisatie van Eneco’s One Planet-plan.”

Het vernieuwde partnership bouwt verder op de in 2018 gestarte samenwerking. In de afgelopen periode was Conclusion onder meer verantwoordelijk voor:

De migratie en het 24/7 beheer van de missiekritische IT-omgevingen

Het ontwikkelen van missiekritische public cloud landingszones en hybride integratieservices

De migratie, het beheer en ontwikkeling naar de cloud, voor duurzame energie (SAP op Azure, S/4HANA)

Het opzetten van toekomstbestendige IoT- en datastreamingplatformen, waar de missie-kritische processen van Eneco op aangesloten zijn

Energietransitie

De laatste jaren heeft Conclusion zijn positie als preferred supplier sterk uitgebouwd en verstevigd, het bedrijf is - naast Capgemini - een van de twee strategische IT-partners van het energieconcern, aldus Gert Heysteeg, directeur IT-services van Conclusion: “Het vernieuwen van de langdurige samenwerking met Eneco stelt ons in staat om het Conclusion ecosysteem in te zetten zoals we dat voor ogen hebben. Met multidisciplinaire dienstverlening gaan we de komende tien jaar in co-creatie de uitdagingen van de energietransitie aan, bij een klant die een centrale rol speelt in de verduurzaming van Nederland.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud