Dirk-Peter van Leeuwen wordt nieuwe CEO SUSE

Dirk-Peter van Leeuwen

23-03-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Dirk-Peter van Leeuwen wordt nieuwe CEO SUSE

De raad van commissarissen van SUSE, speler op het gebied van open source infrastructuursoftware, heeft brancheveteraan Dirk-Peter van Leeuwen benoemd tot nieuwe CEO. Melissa Di Donato, die SUSE leidde tijdens de transformatie, heeft besloten af te treden. Andy Myers, de CFO van SUSE, zal het bedrijf als CEO op interim-basis leiden om een ordelijke overgang mogelijk te maken.

Dirk-Peter van Leeuwen, een veteraan in de bedrijfssoftware-industrie, heeft bijna twee decennia bij Red Hat gewerkt, een wereldleider in open source-oplossingen. Sinds hij in 2004 bij Red Hat kwam, heeft hij verschillende senior managementfuncties bekleed waarin hij toezicht hield op verkoop, marketing en operaties, meest recentelijk als Senior Vice President en General Manager van Noord-Amerika, en daarvoor van APAC.

Melissa Di Donat , de huidige CEO, heeft besloten af te treden nu ze aan het volgende hoofdstuk van haar carrière begint. Onder haar leiding noteerde SUSE in 2021 op de Frankfurt Stock Exchange en werd het een van Europa's meest waardevolle openbare softwarebedrijven. Tijdens haar ambtstermijn heeft SUSE ook de strategische acquisities van Rancher en NeuVector voltooid, waardoor het bedrijf een sterke positie heeft ingenomen in de snelgroeiende markten van containerbeheer en beveiliging. SUSE heeft zijn inkomsten met meer dan 60% en zijn aangepaste EBITDA met meer dan 70% verhoogd onder leiding van Melissa Di Donato.

“Namens de Raad van Commissarissen wil ik Melissa bedanken voor haar leiderschap bij SUSE, dat de basis heeft gelegd voor het leven als beursgenoteerd bedrijf en de beursgang heeft afgerond. Haar werk heeft het wereldwijde merk van SUSE versterkt en het succesvol gemaakt in de komende jaren. We wensen haar het allerbeste voor haar toekomstige inspanningen.” aldus Jonas Persson , voorzitter van de Raad van Commissarissen. “De raad van bestuur is ervan overtuigd dat Dirk-Peter's uitstekende staat van dienst en expertise binnen de bedrijfssoftware-industrie hem de ideale CEO maken om SUSE te leiden in de volgende fase van zijn reis. We zijn verheugd dat hij zich bij ons aansluit en kijken uit naar de verdere reis van SUSE als 's werelds meest innovatieve open source-bedrijf."

Melissa Di Donato, vertrekkende CEO bij SUSE, voegde hieraan toe: “Ik ben trots op de prestaties die we hebben geleverd tijdens mijn ambtstermijn als CEO en op wat we hebben bereikt voor onze klanten, partners en de bredere SUSE-familie. Na vier prachtige jaren is het nu tijd om de teugels door te geven aan het toekomstige leiderschapsteam en ik wens iedereen bij SUSE het allerbeste.”

De nieuwe CEO van SUSE, Dirk-Peter van Leeuwen , zei: “Ik wil de Raad van Commissarissen bedanken voor de kans om toe te treden als CEO, en ook Melissa die het bedrijf door een aanzienlijke periode van transformatie en groei heeft geleid. Ik bewonder de organisatie al vele jaren en kijk er nu naar uit om met het executive team en de hele organisatie samen te werken om de verschillende kansen die de markt biedt uit te voeren en onze klanten en partners te bedienen. Ik weet dat de mensen van SUSE tot de beste in de branche behoren en ik ben verheugd om te zien wat we samen kunnen bereiken.”

Om de overgang te vergemakkelijken is CFO Andy Myers naast zijn rol als CFO aangesteld als interim CEO. Andy Myers is sinds 2020 de CFO van SUSE en speelde een cruciale rol bij de beursgang van het bedrijf. De Raad van Commissarissen heeft het volste vertrouwen in zijn ervaring en verbondenheid met de SUSE-business en het SUSE-team om het bedrijf op interim-basis succesvol te leiden en een ordelijke overgang naar Dirk-Peter van Leeuwen te vergemakkelijken .

 

Terug naar nieuws overzicht