Wipro gaat verder met vier strategische global business lines

01-03-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Wipro gaat verder met vier strategische global business lines

Wipro, een technologiediensten- en adviesbedrijf, heeft vier strategische global business lines (GBL's) aangekondigd om de afstemming op de evoluerende bedrijfsbehoeften en profiteren van opkomende kansen in snelgroeiende segmenten van de markt.

Onder het nieuwe model zal Wipro nu capaciteiten aan klanten leveren via vier GBL's die zijn georganiseerd rond cloud, bedrijfstechnologie en bedrijfstransformatie, engineering en consulting. Het nieuwe model weerspiegelt de voortdurende wending van het bedrijf naar strategische inzetgebieden en de focus op het benutten van de kracht van 'One Wipro' om het volledige spectrum van zakelijke en technologische transformatiedoelen van klanten te realiseren. De wijzigingen gaan in op 1 april 2023.

Wipro FullStride Cloud zal Wipro's volledige suite van cloudmogelijkheden samenbrengen in een volledig geïntegreerd, full-stack aanbod. Cloud-native applicaties, cloud-architectuur, modernisering van apps, cloud-strategie en -migratie, evenals cloud-infrastructuur, zullen allemaal onder deze business line vallen. Jo Debecker, die momenteel Wipro's Cloud Infrastructure Services leidt, zal dit bedrijf leiden en de titel van Global Head of Wipro FullStride Cloud op zich nemen. Debecker's diepgaande ervaring in applicaties, data en cloudtransformatie zal een sleutelfactor zijn bij het versterken van de groei van Wipro's cloudactiviteiten, die nu goed zijn voor meer dan een derde van de inkomsten van het bedrijf. Debecker zal klanten helpen het volledige potentieel van de cloud te maximaliseren door Wipro's end-to-end cloud services delivery engine te integreren en gedifferentieerde brancheoplossingen te bouwen die zijn ontworpen om de groei in dit snel evoluerende marktsegment verder te versnellen.

Wipro Enterprise Futuring zal klanten duidelijk toekomstgerichte oplossingen bieden voor grootschalige bedrijfstransformatie. Deze business line zal intelligente inzichten en gegevens, applicatieplatforms, digitale operaties en cyberbeveiliging omvatten. Nagendra Bandaru , momenteel het hoofd van Wipro's iCORE-activiteiten, wordt het wereldwijde hoofd van Wipro Enterprise Futuring . Hij zal zich richten op het naar een hoger niveau tillen van Wipro's traditionele bedrijfstransformatie en operationele activiteiten door gebruik te maken van geavanceerde technologieën, zoals kunstmatige intelligentie (AI), augmented reality, evenals opnieuw ontworpen en sterk geautomatiseerde klant- en werknemerservaringen. Bandaru zal innovatieve aanbiedingen creëren die klanten helpen om flexibele, veerkrachtige, technologisch vooruitstrevende ondernemingen op te bouwen en de toekomst in te springen.

Wipro Engineering Edge, dat in 2022 werd gelanceerd om Wipro's positie als wereldwijde leider op het gebied van technische diensten te versterken, wordt een op zichzelf staande business line. Harmeet Chauhan , die momenteel Wipro Engineering leidt, wordt de Global Head van Wipro Engineering Edge . Hij zal doorgaan met het opschalen en versterken van de technische bekwaamheid van Wipro, met uitbreiding van mogelijkheden en aanbod in technologieën, zoals Cloud, 5G, Industry 4.0, IoT (Internet of Things), Silicon Design, Embedded Systems, Data en AI-platforms, onder andere. Wipro Engineering Edge helpt klanten om op grote schaal te innoveren bij het ontwikkelen van producten, platforms, diensten en operaties die verbonden, intelligent en autonoom zijn in alle sectoren.

Wipro Consulting zal Capco, Designit en Wipro's Domain and Consulting-activiteiten samenbrengen onder één enkele vlag, waardoor verbeterde best practices en het delen van ervaringen tussen deze onafhankelijke units worden gestimuleerd. Lance Levy, CEO van Capco, en Philippe Dintrans , Global Head van Wipro Domain & Consulting, zullen onder leiding van CEO Thierry Delaporte hun activiteiten in hun respectievelijke sectoren blijven leiden. Het onderbrengen van Designit onder deze GBL, geleid door Nicolas Parmaksizian , CEO van Designit, zal leiden tot nieuwe kansen om ervaringsinnovatiecapaciteiten in te bedden in een breder universum van adviesopdrachten.

“Onze transformatiereis in de afgelopen drie jaar heeft geleid tot een uitstekende groei voor ons bedrijf. Zo erg dat we het model met twee businesslijnen dat we aan het begin van onze reis hadden opgesteld, zijn ontgroeid”, zegt Thierry Delaporte, Managing Director en CEO van Wipro Limited .

Wipro boekte een omzetgroei van 45 procent over de afgelopen 10 kwartalen en heeft onlangs de jaarlijkse omzet van 11 miljard dollar overschreden.

"We verdubbelen nu onze strategische inzet om onze groei naar de volgende fase te brengen", voegde Delaporte eraan toe . “Deze evolutie van onze bedrijfsonderdelen stelt ons in staat om onze focus op klanten te verscherpen en de manier waarop we intern en in ons ecosysteem orkestreren te vereenvoudigen. Ons nieuwe model zal de 'speed-to-market' versnellen, de besluitvorming stroomlijnen en ons in staat stellen investeringen effectiever en efficiënter te kanaliseren. Door onze afstemming met klanten te verdiepen, kunnen we een meer op maat gemaakte en gespecialiseerde benadering van hun behoeften aannemen, waardoor nieuwe groeimogelijkheden voor ons bedrijf - en dat van onze klanten - worden ontsloten.”

Terug naar nieuws overzicht