Digitale ruilkaarten van Donald Trump in een dag tijd uitverkocht

21-12-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Digitale ruilkaarten van Donald Trump in een dag tijd uitverkocht

Digitale ruilkaarten die als NFT zijn uitgegeven door de voormalig Amerikaanse president Donald Trump zijn in een dag tijd volledig uitverkocht. De prijs van de ruilkaarten is inmiddels verdubbeld.

Trump kondigde eerder een 'grote aankondiging' aan, waarbij vele verwachten dat hij zijn derde gooi naar het Amerikaanse presidentschap zou aankondigen. Trump kondigde echter zijn digitale ruilkaarten aan, wat tot kritiek leidde van zowel aanhangers van Trump als Republikeinen in het algemeen.

Trump als superheld of cowboy

Op de ruilkaarten is Trump in diverse verschijningen te zijn. Zo prijkt de voormalig Amerikaanse president op de kaarten als onder meer superheld, astronaut, cowboy en golfspeler. De digitale ruilkaarten zijn uitgebracht als NFT. In totaal zijn 45.000 kaarten uitgebracht. Zo'n 1.000 hiervan hadden slechts één NFT per kaart. Bij de andere kaarten kan dit oplopen tot 20 NFT's.

De kaarten waren initieel te koop voor 99 dollar per stuk. Zij verkochten binnen een dag uit, waarmee naar schatting zo'n 4,5 miljoen dollar aan omzet is gerealiseerd. De ruilkaarten zijn inmiddels te koop via NFT-marktplaatsen, waar al meer dan 225 dollar wordt gevraagd.

Terug naar nieuws overzicht