Marga de Jager voorgedragen als lid Raad van Commissarissen KPN

Marga de Jager

03-04-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Marga de Jager voorgedragen als lid Raad van Commissarissen KPN

De Raad van Commissarissen van KPN draagt Marga de Jager (foto) voor als lid van de Raad van Commissarissen. Marga de Jager volgt Chantal Vergouw op die onlangs is voorgedragen als lid van de Raad van Bestuur met verantwoordelijkheid voor de zakelijke markt.

Marga de Jager (54, Nederlandse) is een ervaren bestuurder met ruime ervaring in het private en publieke domein. Momenteel is ze CEO van ANWB, de vereniging met meer dan 5 miljoen leden die onder andere bekend is van diensten als de Wegenwacht. Daarvoor was ze onder meer directeur van de alarmcentrale van de ANWB, verantwoordelijk voor marketing en sales in de consumentenmarkt en voor B2B hulpverlening.

Voordat ze bij de ANWB in dienst trad, werkte ze in verschillende commerciële functies bij Leaseplan. Mevrouw De Jager is voorzitter van de Raad van Commissarissen van de verzekeringsactiviteiten van de ANWB (Unigarant), alsmede van de Mobiliteitsalliantie. Daarnaast is zij lid van de Raad van Advies van KWF Kankerbestrijding.

De benoeming van Marga de Jager gaat in na een besluit van de aandeelhouders van KPN tijdens een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders ("BAVA") die op korte termijn bijeen zal worden geroepen. Tijdens deze BAVA worden aandeelhouders ook geïnformeerd over de voorgenomen benoemingen van Chantal Vergouw en Wouter Stammeijer als lid van de Raad van Bestuur van KPN.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

People, Telecom