PUMA stroomlijnt wereldwijde HR-processen met Workday

17-11-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

PUMA stroomlijnt wereldwijde HR-processen met Workday

PUMA stroomlijnt zijn wereldwijde HR-processen met één intuïtief systeem van Workday. Door alle informatie en taken in één systeem samen te brengen, veranderde PUMA fundamenteel de manier waarop het HR beheert. Dit meldt PUMA tijdens het Workday Rising 2022 event Stockholm waar de case wordt besproken.

Puma werkt in een zeer competitieve omgeving waar ze moeten innoveren, evolueren en producten snel op de markt moeten brengen. Het is dus essentieel om ervoor te zorgen dat ze over de juiste mensen en technologie beschikken om hun groei te ondersteunen. Ze kozen voor Workday omdat ze hun processen wilden stroomlijnen en hun verouderde HRIS wilden vervangen door een intuïtieve oplossing tegen lagere bedrijfskosten.

De juiste weg naar de toekomst

Gebruikerservaring was een van de belangrijkste redenen waarom Puma voor Workday koos. Het sluit goed aan bij de verwachtingen van hun werknemers om goed ontworpen applicaties te kunnen gebruiken via vaste en mobiele devices. Workday heeft ook gezorgd voor een veerkrachtig wereldwijd systeem dat ruimte biedt aan regionale verschillen, waaronder de algemene verordening gegevensbescherming van de Europese Unie (EU). Dit betekende dat Puma de levenscycli van werknemers kon standaardiseren - van onboarding tot loopbaangroei - en kon zien hoe werknemers presteerden met tot op de minuut nauwkeurig inzicht.

Dietmar Knoess, Global Director of HR and Central Services bij Puma, zegt: “Workday liet zien dat het voortdurend aan het transformeren was. We konden de sterke klantgerichtheid voelen. Workday luistert duidelijk naar zijn klanten en past zijn technologie aan de veranderende behoeften van bedrijven aan.”

Realtime inzichten – altijd en overal toegankelijk

Voor Puma zijn personeelsverloop en ziekteverzuim twee belangrijke prestatie-indicatoren. Met Workday hoeven winkelmanagers niet langer te wachten tot het einde van de maand om toegang te krijgen tot deze informatie. In plaats daarvan kunnen ze handmatig rapporten maken wanneer ze deze gegevens willen bekijken. Vervolgens kunnen ze het verloop, het verzuimpercentage en de wervingsprocessen in realtime evalueren.
Gebruiksvriendelijke dashboards geven rapportgegevens weer, zodat winkelmanagers direct cijfers kunnen analyseren en tijdrovende evaluaties kunnen vermijden. Ze kunnen ook zien wie hun zakelijke doelstellingen bereikt en identificeren wie training nodig heeft om de prestaties te verbeteren of hun carrière vooruit te helpen.

Ren sneller en efficiënter

Door HR wereldwijd te harmoniseren, krijgt Puma sneller inzicht in de prestaties van medewerkers door de cross-over tussen HR en andere systemen te verkleinen.
Het bedrijf heeft ook de kosten verlaagd door Workday te standaardiseren – van meerdere systemen naar één systeem. Met minder handmatige handelingen zijn HR-teams productiever, waardoor ze een groeiend personeelsbestand kunnen beheren zonder het personeelsbestand te vergroten. Dietmar zegt: “Workday geeft ons meer consistentie en heeft de manier waarop we werken fundamenteel veranderd. Het maakt het leven makkelijker voor medewerkers en managers.”

Eén HR-systeem voor iedereen

Alle informatie met betrekking tot het personeel zit nu in één systeem, waardoor Puma één versie van de waarheid heeft. Medewerkers en managers hebben eenvoudig toegang tot het systeem en kunnen informatie over hun rol bekijken. En dankzij het zelfbedieningskarakter van Workday kunnen werknemers vrije tijd boeken en kunnen managers prestatierapporten en personeelsplanningen opvragen.

Medewerkers adopteerden Workday snel. Het systeem maakte het voor medewerkers gemakkelijk om de informatie te vinden die ze nodig hebben wanneer ze die nodig hebben, wat de transparantie ten goede komt. Bovendien hebben ze met minder contactpunten veel sneller toegang tot de gegevens.

Meer capaciteit trekt het personeel van vandaag aan

Met Puma's status als een van 's werelds toonaangevende sportmerken, willen jonge mensen daar werken. Als gevolg hiervan zijn een aanzienlijk aantal van haar medewerkers digital natives. Workday komt tegemoet aan hun verwachting om altijd en overal te kunnen werken. De mogelijkheid om vakanties aan te vragen en hun tijd te beheren op hun mobiele apparaten, en om te solliciteren naar vacatures in het hele bedrijf, spreekt het personeel erg aan, aldus Workday en Puma.

Terug naar nieuws overzicht
Cases