Synology komt met DiskStation Manager 7.1

Synology komt met DiskStation Manager 7.1

13-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Synology komt met DiskStation Manager 7.1

Synology brengt de DiskStation Manager (DSM) 7.1 uit. Het device introduceert twee grotere functie-updates (en een reeks kleinere). Allereerst de mogelijkheid om volledige, bare-metal-level back-ups van het hele systeem uit te voeren. De tweede grotere update is gedeelde map-aggregatie - waardoor meerdere NAS/SAN's van Synology onder verschillende logins toegang hebben tot dezelfde gedeelde mappen.

“We schatten dat ruim 5 miljoen actieve DSM-installaties in gebruik zijn als privéclouds, back-upservers, bewakingsservers en meer,” stelt Shamrock Ko, teamleider Systeemproductbeheer in een toelichting op de introductie. “Voortbouwend op het solide fundament dat we met de 7.0 hebben gelegd, kunnen we ons nu gaan richten op het verbeteren van de klantervaring door het aanpakken van de specifieke uitdagingen die onze klanten tegenkomen tijdens hun dagelijkse gebruik van het platform.”

Verbeteringen opslagbeheer

DSM 7.1 biedt volgens Synology een aantal verbeteringen op het gebied van opslagbeheer. Zo is het gemakkelijker om gegevens te delen tussen meerdere Synology NAS-/SAN-systemen op verschillende locaties. De functie voor samenvoeging van gedeelde mappen gebruikt SMB DFS om symbolische koppelingen tussen gedeelde mappen op meerdere Synology-apparaten te maken, waardoor meerdere Synology SMB-bestandsservers als één grote portaalmap in uw netwerk verschijnen.

DSM 7.1 introduceert ook volledige, bare-metal level back-ups van een IT-omgeving. Middels Synology Active Backup for Business kan het volledige Synology-systeem worden geïmporteerd en gerepliceerd, waardoor de doelstellingen voor hersteltijd (RTO) aanzienlijk worden versneld in het geval van een locatiebrede storing. De mogelijkheid tot volledig systeemherstel introduceert ook een snelle en handige manier om identiek geconfigureerde systemen in te zetten.

UI-updates en prestatieverbeteringen

De nieuwe gebruikersinterface van 7.0 is verbeterd door achtergrondtaken te consolideren in een beheerdervriendelijk overzicht. Dit biedt volgens Synology meer transparantie in wat er op het systeem gebeurt, zelfs met verschillende gebruikersaccounts. Voor Synology High Availability clusters kunnen gebruikers nu schijven op beide systemen bekijken en beheren vanuit één enkele instantie van Storage Manager voor eenvoudiger onderhoud en beheer.

Wat prestaties betreft, ondersteunt DSM al langer flash-caching om de prestaties van willekeurige I/O-bewerkingen op een kosteneffectieve manier te verbeteren. De nieuwe versie maakt het mogelijk SSD-caching te activeren op meerdere opslagvolumes.

Ecosysteembrede verbeteringen

Synology lanceert ook meerdere verbeteringen van toepassingen en services.

  • Active Backup for Business: regeling van de bandbreedte, uitgebreide bewakings- en rapportagemogelijkheden en ondersteuning voor back-ups van DSM.
  • Active Insight: gecentraliseerde bewaking van aanmeldingsactiviteiten en Hyper Backup-taakstatussen, plus de mogelijkheid om bewaakte systemen in batch bij te werken.
  • Synology C2 Hybrid Share: C2-snapshots aan serverzijde en lokaal beheer van bestandsversies door Synology Drive voor gemakkelijker herstel.
  • Directory Server: ondersteuning voor alleen-lezen-domeincontrollers om de veiligheid en flexibiliteit van het systeem te verbeteren.
  • Synology Drive: uitbreiding van indexeringsmogelijkheden, een vernieuwde ervaring voor mobiele gebruikers en betere bewakings-/controlemogelijkheden.
  • MailPlus: ondersteuning van Virtual DSM, uitgebreide beheeropties, verbetering van het importeren/migreren.
  • Virtual Machine Manager: verbetering van de I/O-prestaties voor opslag en de QoS-mogelijkheden.

Daarnaast brengt Synology Surveillance Station 9.0 uit, met verbeteringen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid, beheer van meerdere locaties, beveiliging en meer. C2 Surveillance, een add-on-service, wordt tegelijkertijd gelanceerd. C2 Surveillance gebruikt de nieuw geïntroduceerde ‘dubbele opname’-mogelijkheid in Surveillance Station 9.0 om belangrijke videofeeds veilig te bewaren, zodat ze beschikbaar blijven bij fysieke beschadiging of diefstal van de NVR.

Synology presenteert ook SRM 1.3, tegelijk met de lancering van de RT6600ax wifi 6-router. Deze update verbetert het netwerkbeheer door netwerksegmentatie en ondersteuning van VLAN en meerdere SSID’s te introduceren. DS router 2.0 is de volledig vernieuwde mobiele app die bij SRM 1.3 wordt gelanceerd. Meer informatie. 

Terug naar nieuws overzicht