Martijn Kregting

Martijn Kregting (1971) is freelance journalist en tekstschrijver. Hij is sinds 2006 actief in de IT- en telecomjournalistiek en schrijft voor een aantal publicaties en platforms op dit gebied, waaronder Dutch IT-channel en Executive People.

Martijn heeft een studie journalistiek (Tilburg) gevolgd en is daarna Geschiedenis gaan studeren aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Deze combinatie maakt het hem makkelijker om ook gebeurtenissen in de telecom- en IT meer in hun actuele en historische context te plaatsen. Waar iets vandaan komt, kan helpen begrijpen waar iets heen gaat.

Martijn  Kregting is zijn journalistieke leven in 1995 begonnen in de levensmiddelensector, waar hij onder meer als redacteur, adjunct-hoofdredacteur en hoofdredacteur heeft geschreven voor bladen zoals FoodPersonality en FoodPersonality Assortiment en voor de website FoodNet, een van de eerste online publicaties in de vakbladjournalistiek.

Na het hoofdredacteurschap van ICT-vakblad CBM volgde een freelance carriere die tot op heden wordt gecombineerd met een parttime vast dienstverband voor marktonderzoeksbureau en uitgeverij Telecompaper. Daarnaast houdt Martijn Kregting zich bezig met tekst, advies- en content marketingactiviteiten op communicatiegebied voor bedrijven in de telecom- en ICT-sector.

Hoewel Martijn als journalist probeert om een zo breed mogelijke kennis op te bouwen van trends en ontwikkelingen in deze digitale wereld, is specialisatie onvermijdelijk. Meer verdieping heeft hij onder meer opgebouwd in de zakelijke markt en fenomenen zoals de cloud, IoT, netwerken en security, om zo de hype van de werkelijkheid te scheiden

1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 83
1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 83
Nieuwsarchief Tip de redactie