KPN begint met aanleg glasvezel in Vlissingen

29-09-2021 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

KPN begint met aanleg glasvezel in Vlissingen

KPN is afgelopen week begonnen met de aanleg van glasvezel voor inwoners en ondernemers van de gemeente Vlissingen. Eind 2023 moeten de werkzaamheden afgerond zijn. In totaal realiseert KPN circa 23.000 glasvezelaansluitingen en legt circa 1035 kilometer glasvezelkabel aan.

De start van de uitrol van glasvezel voert KPN met de aannemer Selecta uit. Samen graven zij 186 kilometer. De werkzaamheden starten in de wijk Westerzicht van Vlissingen. Hierna volgen Oost- en West-Souburg, Papegaaienburg, Bossenburgh, Rosenburg, Paauwenburg en Lammerenburg. Bewoners zijn geïnformeerd over deze werkzaamheden.

Digitaal communiceren steeds belangrijker

Wethouder Els Verhage van gemeente Vlissingen stelt dat de inwoners en ondernemers van Vlissingen veel baat hebben bij de komst van glasvezel in de gemeente. "Digitaal met elkaar communiceren is belangrijker dan ooit te voren en hier heb je een snelle en stabiele internetverbinding voor nodig.”

KPN biedt momenteel bij ruim een derde van de Nederlandse huishoudens glasvezel tot in de meterkast. De operator stelt jaarlijks circa 500.000 nieuwe glasvezellijnen uit te rollen. Volgens planning is in 2024 meer dan de helft van Nederland aangesloten op glasvezel van KPN. In 2025 is dat 65 procent en uiteindelijk moet meer dan 80 procent van Nederland bereikt worden.

Als iedereen glasvezel heeft, wordt op termijn het kopernetwerk uitgezet. Dit zou in 2023 moeten beginnen, maar concurrent T-Mobile is naar de rechter gestapt om dit uitfaseren met twee jaar uitgesteld te krijgen. Zo moet T-Mobile meer tijd krijgen om zijn vaste klanten over te zetten van koper naar glas.

Terug naar nieuws overzicht