Hosting

Bekijk video's

Nederland is vele hostingpartijen rijk. De hostingmarkt is dus een belangrijke pijler in de IT-sector. De business, maar ook de IT hebben er dagelijks mee te maken. Vandaar dat Executive-People en Dutch IT-channel uitgebreid verslag doen over deze sector. Lees meer>

1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 41
1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 41

Server

Websites worden gehost op een server. Dit is eigenlijk een gewone computer die 24/7 aan staat en is aangesloten op het internet. Zodra een bezoeker jouw domeinnaam intikt in de server wordt de bezoeker automatisch naar de juiste bestanden op de server geleid. Overal ter wereld is de website te bekijken. Om snelheid en veiligheid te garanderen, en ervoor te zorgen dat een webpagina of website altijd beschikbaar is, worden deze opgeslagen bij een hostingbedrijf.

Website hosten

Zoals gezegd wordt hosting gerealiseerd door webhosting bedrijven. Er zijn meerdere hostingbedrijven met ieder eigen voorwaarden en tarieven. Een sterke, betrouwbare computer is nodig met veel schijfruimte om een website te hosten. De hosting bedrijven verhuren in principe hun schijfruimte. In de meeste gevallen wordt hosting geleverd in combinatie met mail.

Wat zijn de benodigdheden voor hosting?

Voor de hosting van een website is een sterke, betrouwbare computer met veel schijfruimte en geheugen nodig en een nameserver waarop de informatie staat bij welke domeinnaam de bestanden op de server horen.

Webhosting bedrijven

Iedere website staat op een server. Waar moet je op letten bij het kiezen van een hosting bedrijf? Ten eerste is het belangrijk dat deze server goed beveiligd is, zodat onbevoegden geen toegang krijgen. Daarnaast is het belangrijk dat de server betrouwbaar is, zodat je website dag en nacht in de lucht is. Hosting wordt vaak geleverd in combinatie met mail en soms ook domeinnaamregistratie. Hosting kan ook zonder deze extra diensten geleverd worden.

 
Nieuwsarchief Tip de redactie