HR-platform Deel ondersteunt klanten getroffen door SVB-crisis

HR-platform Deel ondersteunt klanten getroffen door SVB-crisis

14-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

HR-platform Deel ondersteunt klanten getroffen door SVB-crisis

HR-platform en payroll-oplossing Deel maakt 120 miljoen dollar aan eigen geld vrij voor het ondersteunen van de payroll-activiteiten van startups te ondersteunen bij de nasleep van de sluiting van Silicon Valley Bank (SVB). Medeoprichter en CEO Alex Bouaziz werkt samen met Andreessen Horowitz (a16z) en Y Combinator - beide investeerders in Deel - om deze steun te verlenen.

Deel wil bedrijven helpen bij het beheer van de payroll voor de komende twee cycli 'met minimale verstoring'. Bedrijven die hulp nodig hebben, kunnen een aanvraagformulier invullen en een aanvraag indienen via Deel. Het HR-platform helpt vervolgens met de payroll van zowel werknemers als contractanten voor huidige klanten, evenals enkele nieuwe klanten.

'Andere bedrijven helpen'

"We hebben wat geld vrijgemaakt omdat het onze verantwoordelijkheid is om andere bedrijven te helpen”, zegt Alex Bouaziz. "Omdat we al in het loonsysteem zitten, hebben we de middelen om goede voorwaarden te krijgen. "Het gaat erom mensen te helpen en echt het vertrouwen van de markt te winnen als leider in de payroll business, niet om hier zelf geld aan te verdienen.”

Deel is actief in meer dan 100 landen en heeft wereldwijd meer dan 450 bankrekeningen, onder meer bij JPMorgan Chase en Citibank, dat beschikt over een eigen cash management. Deel heeft zelf geen bankrekening bij de SVB. De organisatie haalde sinds zijn oprichting in 2019 bijna 680 miljoen dollar op. Het bedrijf wordt nu gewaardeerd op 12 miljard dollar en is sinds september 2022 winstgevend. In januari bereikte het bedrijf 295 miljoen dollar aan jaarlijks terugkerende inkomsten (ARR), een stijging van 417,5% ten opzichte van 57 miljoen dollar aan ARR eind 2021. Deel ondersteunt meer dan 15.000 klanten, waaronder Nike, Subway, Reebok, Forever 21 en Klarna.

Terug naar nieuws overzicht