Red Kubes lanceert Otomi startup programma voor bedrijven in Nederland

09-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Red Kubes lanceert Otomi startup programma voor bedrijven in Nederland

Red Kubes, de ontwikkelaar van het Kubernetes-gebaseerde productieplatform Otomi, kondigt vandaag de lancering van een nieuw programma aan dat speciaal is ontworpen om innovatie bij startups te versnellen. Als startup begrijpt Red Kubes als geen ander hoe belangrijk het is om snelheid, kosten en levering in balans te houden en de klantervaring te verbeteren. Met dit programma wil Red Kubes startups de mogelijkheid bieden om alle benodigde technologieën voor gecontaineriseerde applicaties gemakkelijk te benutten en te implementeren en zo veilig te laten draaien, waardoor hun time-to-market (TTM) in de kritieke groeifase wordt versneld.

Met Otomi, een platform dat automatisering, integratie en configuratie biedt voor alle vereiste mogelijkheden om Kubernetes in productie te gebruiken, is Red Kubes ervan overtuigd dat het de snelheid van een project naar de markt kan versnellen, waar de meeste startups naar streven. "Dit product zelf is wat het programma onderscheidt van vergelijkbare initiatieven op de markt. Door Otomi te implementeren, kunnen bedrijven ervaren hoe gemakkelijk het kan zijn om een productieklare omgeving op te zetten met toonaangevende open source-componenten uit het ecosysteem, zonder dat uitgebreide technische vaardigheden nodig zijn." aldus Sander Rodenhuis, oprichter en CTO van Red Kubes.

Bedrijven die willen deelnemen aan dit programma moeten gevestigd zijn in Nederland of het Verenigd Koninkrijk, niet ouder zijn dan drie jaar, maximaal 25 werknemers hebben en een maximale jaaromzet van 3 miljoen euro hebben. Deelnemende bedrijven krijgen toegang tot gratis gebruik van de gepatenteerde software van Red Kubes gedurende initieel twaalf maanden. Red Kubes zal de deelnemers ondersteunen bij het opzetten van een Kubernetes-omgeving met Otomi, zodat startups een volledig productieklaar Kubernetes-platform hebben om container workloads in één dag te implementeren (aanvullende voorwaarden zijn van toepassing*).

Zonder de luxe van het inhuren van platform teams willen startups toch dat developers meer kunnen bereiken zonder meer platform engineers aan te nemen. Dit dilemma is niet nieuw voor platform teams. Vooral voor startups is het opzetten van een productieklare applicatie op basis van Kubernetes al een uitdaging op zich. Red Kubes heeft dit programma opgezet om iets terug te doen voor het ecosysteem en het programma te laten evolueren door extra ondersteuning te bieden om applicaties van startups in productie te versnellen, gefinancierd door hun extra financieringsronde en bedrijfsinkomsten.

"We zijn ontzettend enthousiast om de startup gemeenschap te kunnen ondersteunen bij hun innovatieve inspanningen om hun applicaties snel in productie te brengen. Met onze unieke aanpak om startups te helpen hun softwareontwikkeling en implementatie pijplijnen efficiënter te maken, hopen we hen meer capaciteit te geven om zich te richten op hun bedrijfsdoelstellingen." zegt Rouven Besters, CEO van Red Kubes.

Bedrijven kunnen zich aanmelden via www.redkubes.com/kubernetes-for-startups/ om deel te nemen aan het programma. Er is een aanmeldingsperiode van één week om de geschiktheid te beoordelen, waarna er (indien van toepassing) planning en installatie plaatsvindt.

Terug naar nieuws overzicht