Dell vernieuwt HPC-portfolio

16-11-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Dell vernieuwt HPC-portfolio

Dell Technologies breidt zijn portfolio voor high-performance computing (HPC) uit. Met een reeks nieuwe producten levert Dell technologieën en diensten om klanten te helpen met het aansturen van veeleisende applicaties en het toegankelijker maken van HPC-mogelijkheden voor bedrijven.

“Terwijl compute-innovatie versnelt om de vraag bij te houden, willen klanten hun IT-omgevingen upgraden en geavanceerde compute-mogelijkheden gebruiken om hun ontdekkingen en inzichten te versnellen”, zegt Rajesh Pohani, Vice President Portfolio & Product Management voor PowerEdge, HPC en Core Compute bij Dell Technologies. “Nieuwe servers en oplossingen van Dell Technologies geven bedrijven van elke omvang toegang tot technologieën die eerder alleen toegankelijk waren voor ‘s werelds grootste onderzoeksinstellingen en overheidsinstanties. Daarmee kunnen ze HPC aan, kunnen ze AI makkelijker inzetten en kunnen ze hun bedrijven vooruit helpen.”

Geavanceerde modellering en datasets

De nieuwe Dell PowerEdge-servers helpen organisaties om AI- en HPC-initiatieven te omarmen voor snellere, slimmere resultaten. De nieuwe systemen, die zijn ontworpen in samenwerking met Intel en NVIDIA, maken gebruik van Smart Cooling-technologie. De systemen helpen organisaties bij het gebruik van AI voor modeltraining, HPC-modellering en -simulaties, core-to-edge inferencing en datavisualisatie.

  • PowerEdge XE9680 – De eerste 8x GPU-server van Dell maakt gebruik van acht NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s of NVIDIA A100 Tensor Core-GPU’s met luchtkoeling. De server combineert twee Intel Xeon Scalable-processoren van de vierde generatie en acht NVIDIA-GPU’s voor AI-workloads.
  • PowerEdge XE9640 – 2U voor prestaties geoptimaliseerde 4x GPU PowerEdge-server, een combinatie van Intel Xeon-processoren en Intel Data Center GPU Max-series. Met een directe vloeistofkoeling is het systeem ontworpen om met meer rackdichtheid de energiekosten te verlagen.
  • PowerEdge XE8640 – Luchtgekoelde 4U voor prestaties geoptimaliseerde 4x GPU-server met vier NVIDIA H100 Tensor Core GPU’s en NVIDIA VLINK-technologie, en twee Intel Xeon Scalable-processoren van de vierde generatie. Ontworpen om bedrijven te helpen bij de ontwikkeling, training en implementatie van machine learning-modellen om analyses te versnellen en te automatiseren.

“Met 27 cloud datacenter-locaties wereldwijd zijn we het grootste private cloud computing-bedrijf ter wereld. Het is dus essentieel dat we technologie inzetten om de meest veeleisende AI, machine learning en high-performance computing workloads te ondersteunen”, zegt J.J. Kardwell, CEO van Constant, de ontwikkelaar van Vultr. “Dell PowerEdge XE9680 servers met de NVIDIA H100 Tensor Core GPU en A100 Tensor Core GPU bieden al het nodige om maximale prestaties en waarde te leveren.”

Innovatie versnellen

HPC stimuleert groei en nieuwe inzichten in alle sectoren, maar organisaties hebben vaak een gebrek aan tijd, budget en vaardigheden. Dell APEX High-Performance Computing helpt organisaties om grootschalige, compute-intensieve HPC-workloads uit te voeren die as-a-Service worden geleverd met een volledig beheerde, op een abonnement gebaseerde ervaring. Klanten kunnen kiezen tussen oplossingen voor biowetenschappen en productieworkloads.

Dell APEX High-Performance Computing biedt klanten alles wat ze nodig hebben om HPC-workloads uit te voeren, waaronder een HPC clustermanager, een containerorchestrator, een workloadmanager en onderliggende HPC-geoptimaliseerde hardwareconfiguraties. De service biedt flexibele capaciteit en beveiliging om aan de veranderende workloadvereisten te voldoen en sneller resultaten te boeken, terwijl bedrijven hun HPC-investeringen optimaal benutten. De service is beschikbaar als abonnement van één, drie of vijf jaar.

Quantumtechnologieën opnemen in bestaande infrastructuur

Met de Dell Quantum Computing-oplossing kunnen organisaties gebruikmaken van versnelde compute via quantumtechnologie. Deze oplossing helpt klanten om snel algoritmische benaderingen te ontwikkelen voor complexe gebruiksscenario's en chemie- en materiaalsimulaties, natuurlijke taalverwerking en machine learning te versnellen.

Het schaalbare, hybride klassieke-quantumplatform maakt gebruik van de op PowerEdge-servers gebouwde klassieke quantumsimulator van Dell. Samen met IonQ-quantumtechnologie integreert de oplossing quantumcomputing in bestaande klassieke computational infrastructuur. Dankzij volledig geïntegreerde Qiskit Dell Runtime- en IonQ Aria-software kunnen quantumworkloads worden uitgevoerd met on-premise of cloudgebaseerde quantumversnelling.

Snellere, efficiëntere risicobeoordeling

De wereldwijde financiële sector heeft toegang nodig tot technologieën die meetbare ROI’s kunnen opleveren. Het nieuwe gevalideerde ontwerp voor HPC van Dell – Risicobeoordeling voert data-intensieve simulaties uit op HPC-systemen, inclusief GPU-versnelde Dell PowerEdge-servers, Red Hat Enterprise Linux- en NVIDIA Bright Cluster Manager-software, om grote hoeveelheden historische en realtime data te bekijken en sneller het risico en rendement te analyseren.

Het gevalideerde ontwerp biedt financiële instellingen optimale configuraties voor systeemprestaties en efficiëntie. Deze configuraties zijn voor dit specifieke gebruiksscenario ontworpen, gevalideerd en afgestemd door HPC-ingenieurs en workloadexperts van Dell. Dit resulteert in modulaire IT-bouwstenen die vereenvoudigd ontwerp, configuratie en bestelmogelijkheden sneller bieden, met één aanspreekpunt voor services.

Dell PowerEdge XE9680, XE8640 en XE9640 zijn wereldwijd beschikbaar in de eerste helft van 2023. Dell APEX high-performance computing is per direct beschikbaar in de VS, terwijl Dell Quantum Computing Solution per direct beschikbaar is in de VS en Canada.

Terug naar nieuws overzicht