IBM annonceert nieuwe z16 en LinuxONE 4 Single Frame en Rack Mount opties

IBM z16

04-04-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

IBM annonceert nieuwe z16 en LinuxONE 4 Single Frame en Rack Mount opties

IBM kondigt nieuwe single frame en rack mount configuraties aan voor zijn IBM z16 en IBM LinuxONE 4 mainframes. De nieuwe configuraties bieden meer mogelijkheden om datacenteromgevingen uit te breiden.

De nieuwe opties zijn gebaseerd op IBM's Telum processor en zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid voor zeer efficiënte datacenters. Op deze manier worden klanten geholpen om zich aan te passen aan de digitale economie en de voortdurende wereldwijde onzekerheid.

De nieuwe IBM z16 en LinuxONE 4 zijn gebouwd voor het moderne datacenter om flexibiliteit en duurzaamheid te optimaliseren. De systemen bevatten mogelijkheden voor energiemonitoring op partitieniveau en aanvullende milieumetingen. Door Linux workloads bijvoorbeeld te consolideren op een IBM LinuxONE Rockhopper 4, in plaats van op vergelijkbare x86-servers, kan het energieverbruik met 75 procent en de schijfruimte met 67 procent worden teruggebracht.

De nieuwe configuraties bieden datacenters veel nieuwe mogelijkheden, waaronder:

Een duurzaam ontwerp: Eenvoudigere integratie van datacenterconfiguraties voor thermisch beheer, in warme of koude gangen, met gemeenschappelijke datacentervoeding en -koeling;

Optimalisatie van AI-oplossingen: Dankzij on-chip AI-inferencing en de nieuwste IBM z/OS 3.1 kunnen klanten AI-modellen trainen of deze zeer dichtbij de plaats waar de data zich bevinden inzetten;

Data privacy: Ondersteun datasoevereiniteit voor gereguleerde industrieën met compliance en governance beperkingen op datalocatie;

Edge computing: Maak efficiënter rackgebruik mogelijk bij beperkte rackruimte in de buurt van productie-, gezondheidszorg- of andere randapparatuur.

Beschikbaarheid

De nieuwe IBM z16 en LinuxONE 4 single frame en rack mount opties, ondersteund door LinuxONE Expert Care, zijn vanaf 17 mei 2023 wereldwijd verkrijgbaar bij IBM en gecertificeerde business partners.

Terug naar nieuws overzicht