Intel en Broadcom claimen mijlpaal met WiFi 7

Intel en Broadcom claimen mijlpaal met WiFi 7

11-09-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Intel en Broadcom claimen mijlpaal met WiFi 7

Intel en Broadcom hebben de naar eigen zeggen eerste cross-vendor WiFi 7-demonstratie in de branche uitgevoerd, waarbij snelheden van meer dan 5 gigabit per seconde behaald werden. De proef maakte gebruik van een laptop met Intel Core-processor en een WiFi 7-oplossing verbonden met een Broadcom WiFi 7-toegangspunt.

“We zijn trots om te laten zien hoe de volgende generatie WiFi 7 nieuwe mobiele pc-ervaringen mogelijk kan maken", stelt zei Carlos Cordeiro, Intel Fellow en Wireless CTO, Client Computing Group, Intel, in een toelichting. "Samenwerking in de sector is essentieel om ervoor te zorgen dat we de beloften van deze nieuwe draadloze technologie waarmaken, met ultrahoge snelheid en ultralage latentie WiFi 7."

Ecosysteem klaar

"Het ecosysteem is klaar en Wi-Fi 7 is hier om buitengewone capaciteit en razendsnelle snelheden te leveren om gigabit-breedband uit te breiden", voegt Vijay Nagarajan, vice-president, Wireless Connectivity Division, Broadcom, toe. "De betrouwbare communicatie met lage latentie die door Wi-Fi 7 wordt geboden, is een belangrijk element van Broadcom's visie om alles met elkaar te verbinden terwijl het internet evolueert naar de volgende iteratie. Samenwerking in de sector is de sleutel tot het realiseren van deze ongekende connectiviteit.”

Momenteel is WiFi 6 de nieuwste in gebruik zijnde WiFi-standaard. WiFi 7 is volgens beide IT-aanbieders het platform voor de komende 10 jaar van draadloze ervaringen, die hogere snelheden, lagere latentie, verbeterde betrouwbaarheid en grotere capaciteit vereisen. WiFi 7 maakt gebruik van nieuwe functies, waaronder bredere 320 MHz-kanalen in het 6GHz-spectrum zonder licentie, 4K QAM-gegevensmodulatie van hogere orde, gelijktijdige verbindingen over meerdere banden met multi-link-werking en verbeterde efficiëntie van het kanaalgebruik met puncturing van meerdere bronnen.

Nieuwe toepassingen

De 'deterministische werking' van WiFi 7 faciliteert nieuwe toepassingen, waaronder augmented en virtual reality, ultra-high-definition 16K mediastreaming en superresponsieve en betrouwbare gaming, terwijl grote aantallen aangesloten apparaten thuis of op kantoor worden ondersteund. En met de sterk verhoogde snelheden van Wi-Fi 7 halen breedbandabonnees de volledige waarde van hun multi-gigabit internetabonnementen.

"WiFi 7 is het krachtigste en meest capabele wifi-protocol tot nu toe en stelt wifi in staat om de meest veeleisende toepassingen in de consumenten- en verticale markten te blijven bedienen met het hoogste niveau van determinisme tot nu toe", meent Phil Solis, Research. Directeur, Connectiviteit bij IDC. "Interoperabiliteitstests tussen Intel en Broadcom zullen de ontwikkeling mogelijk maken van producten die kunnen worden gebruikt in de testbanken voor officiële Wi-Fi Alliance-certificeringstests."

Terug naar nieuws overzicht