Zeldzame storing diensten Google treft tienduizenden gebruikers

09-08-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Zeldzame storing diensten Google treft tienduizenden gebruikers

De Google-diensten van Alphabet hadden te maken met een korte wereldwijde storing maandagavond lokale tijd (EST). Dat meldt Reuters op basis van storingstrackingwebsite Downdetector.com. Op het hoogtepunt waren er ruim 40.000 meldingen dat de zoekmachine en website van Google niet of gebrekkig werkten. De meldingen kwamen vooral uit de VS (30.000). Ook waren er bijna 6.000 meldingen uit Japan en werden er ook verstoringen van de Google-diensten waargenomen in Canada en Australië.

Googles diensten staan er volgens Bloomberg om bekend dat ze altijd werken en dit soort serviceonderbrekingen zijn zeldzaam. De meest voorkomende oorzaken van dergelijke storingen liggen bij de back-end webinfrastructuur, zoals die vorig jaar door Fastly en Amazon Web Services werden ervaren. De storing leek na ruim een uur opgelost te zijn. Google reageerde niet onmiddellijk op een verzoek van Reuters om commentaar.

Mogelijk verband met 'incident verdeelstation'

Er wordt gespeculeerd dat de storing verband zou houden met een incident in de buurt van een datacenter van Google in de Amerikaanse staat Iowa. Hierbij raakten drie technici zwaargewond toen bij werkzaamheden aan een verdeelstation een vlamboog ontstond. Een vertegenwoordiger van Alphabet gaf hierover de volgende verklaring:

“We zijn op de hoogte van een elektrisch incident dat vandaag heeft plaatsgevonden in het datacenter van Google in Council Bluffs, Iowa, waarbij drie mensen ter plaatse gewond zijn geraakt die nu worden behandeld. De gezondheid en veiligheid van alle werknemers is onze absolute topprioriteit en we werken nauw samen met partners en lokale autoriteiten om de situatie grondig te onderzoeken en waar nodig hulp te bieden.”

Terug naar nieuws overzicht