Zyxel kondigt nieuwe WiFi 6E APs aan

Peter van der Putten

06-07-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Zyxel kondigt nieuwe WiFi 6E APs aan

Zyxel Networks, leverancier van cloudgebaseerde netwerkoplossingen, kondigt een nieuwe serie WiFi 6E access points (AP's) aan. De AP's zijn gericht op het mkb en helpt hen profiteren van het onlangs geopende 6GHz radiospectrum.

WiFi 6E helpt onder meer bij het oplossen van WiFi-overbelasting. Een volledige netwerkimplementatie kan echter kostbaar zijn. Voor organisaties met een krap budget, zoals het mkb en scholen, is het gebruik van WiFi 6E AP’s in overbelaste omgevingen een meer betaalbare oplossing. Gezien de hoge frequentie van 6GHz hebben de meeste WiFi 6E-apparaten echter een kleiner bereik. Dat kan leiden tot een wisselende gebruikerservaring voor degenen die op verschillende afstanden verbinding maken.

De Zyxel AP's zijn ontworpen om dit probleem op te lossen. De AP's vergroten het draadloze bereik. Dit zorgt ervoor dat het mkb en scholen met een minimale investering gebruik kunnen maken van WiFi 6E. De nieuwe AP-modellen voor gebruik binnenshuis zijn de NWA220AX-6E en WAX620D-6E. Beide modellen zijn uitgerust met de BandFlex-antenne voor wie het verkeer van bestaande WiFi 5- of WiFi 6-netwerken wil overbrengen naar 6 GHz. De derde in de familie, de WAX640S-6E, is een hoogwaardig tri-bandmodel met een slimme antenne die de ultieme remedie biedt tegen storingsproblemen.

Ontsluit het potentieel van WiFi 6E

De drie nieuwe AP's zijn uitgerust met een fijn afgestemde 4x4-radio op 6Ghz in combinatie met RF-filters en geoptimaliseerde componenten die het bereik van de AP's maximaliseren. Dit verbetert de gebruikerservaring en betekent dat gebruikers of apparaten die vanaf een grotere afstand verbinding maken, toch even snelle verbindingssnelheden krijgen.

De WAX620D-6E en NWA220AX-6E AP's beschikken over BandFlex, een radio-ontwerp dat zowel in 5GHz als in 6GHz kan worden geconfigureerd. Dit biedt meer flexibiliteit voor diegenen die WiFi-verkeer in overbelaste gebieden willen overhevelen naar de onlangs geopende 6GHz-band, of voor diegenen die liever nu 5GHz inzetten en overschakelen naar 6GHz wanneer ze meer compatibele client-apparaten hebben in een bepaald gebied. De WAX620D-6E en NWA220AX-6E zijn bovendien een meer budgetvriendelijke keuze dan een volwaardig tri-band AP.

Interferentie voorkomen

Hoe meer apparaten en toepassingen er in dezelfde ruimte actief zijn, hoe groter de kans op interferentie. Met de WiFi 6E AP's van Zyxel is dit minder een probleem, omdat ze zijn uitgerust met een Advanced RF-filter plus Advanced Cellular Coexistence. Dit minimaliseert interferentie van nabijgelegen 5GHz-kanalen en 4G/5G mobiele netwerken. Het topmodel - de WAX640S-6E - beschikt ook over een slimme antenne, die continu de verbinding controleert en de antennepatronen adaptief aanpast om storing van andere kanalen te beperken en de WiFi-prestaties te verbeteren.

"Er is een toenemende afhankelijkheid van apparaten en toepassingen op onze werkplekken, scholen en campussen. Hierdoor kunnen we niet meer zonder goede WiFi ", zegt Peter van der Putten (foto), Head of Channel van Zyxel Benelux. “Kleine bedrijven en organisaties in de publieke sector hebben behoefte aan een snelle dienst van hoge kwaliteit, ongeacht de nabijheid of het aantal aangesloten personen. Daarom introduceren wij onze nieuwe WiFi 6E AP's om de druk op WiFi-netwerken te verlichten."

De drie nieuwe AP's ondersteunen standalone, controller en Nebula cloud-gebaseerd beheer, wat flexibiliteit mogelijk maakt bij het gebruik van de gekozen oplossing. De NWA220AX-6E is een dual-mode model dat alleen ondersteuning biedt voor standalone en Nebula cloud-gebaseerd beheer. De WAX640S-6E en WAX620D-6E worden geleverd met een eenjarige Nebula Pro Pack-licentie, terwijl de NWA220AX-6E wordt geleverd met een gratis Base Pack-licentie.

Terug naar nieuws overzicht