Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
01-07-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Ian McShane, Arctic Wolf: We willen security-professional ontlasten, niet vervangen

Een einde aan cyberrisico’s: Arctic Wolf heeft er zijn missie van gemaakt. Deze ambitie realiseren, dat doet de aanbieder van security operations met een conciërge-platform dat data uit bestaande tools bundelt om cybersecurity zowel reactief als proactief aan te pakken.

Zowel de aanbieders als gebruikers van punt-oplossingen begrijpen steeds beter dat een meer overkoepelende aanpak van cybersecurity nodig is, wat leidt tot bredere platforms en concepten zoals MDR en Advanced Threat Protection. Dat heeft echter ook geleid tot een sterke groei van het aantal alerts. Een alternatief is het gebruik van een overkoepelend security operations platform, als extra laag over alle bestaande tools – ook platforms zoals voor MDR, EDR of ATP. Dat is de richting waarin Arctic Wolf de afgelopen acht jaar geëvolueerd is.

In dit tweede deel van een interview met Ian McShane, VP strategy van cybersecurity-aanbieder Arctic Wolf, praat Martijn Kregting van Dutch IT Channel over ontwikkelingen die McShane signaleert bij de aanpak van cybersecurity - zoals het ontlasten van security-professionals en het helpen van werknemers - hoe valkuilen te vermijden op weg naar een bredere aanpak van cybersecurity en misvattingen over security in de cloud.

Terug naar video overzicht
Cloud