Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
25-06-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Arctic Wolf wil organisaties helpen security-tools optimaal in te zetten

Een einde aan cyberrisico’s: Arctic Wolf heeft er zijn missie van gemaakt. De onderneming is sinds een jaar ook actief in EMEA-regio’s zoals de Benelux, DACH en de Nordics. Zijn ambitie realiseren, doet de aanbieder van security operations met een conciërge-platform dat data uit bestaande tools bundelt om cybersecurity zowel reactief als proactief aan te pakken.

Zowel de aanbieders als gebruikers van punt-oplossingen begrijpen steeds beter dat een meer overkoepelende aanpak van cybersecurity nodig is, wat leidt tot bredere platforms en concepten zoals MDR en Advanced Threat Protection. Het heeft echter ook geleid tot een sterke groei van het aantal alerts.

Een alternatief is het gebruik van een overkoepelend security operations platform, als extra laag over alle bestaande tools – ook platforms zoals voor MDR, EDR of ATP. Dat is de richting waarin Arctic Wolf de afgelopen acht jaar geëvolueerd is.

In een tweeluik praat Martijn Kregting van Dutch IT Channel hierover met Ian McShane, VP strategy van cybersecurity-aanbieder Arctic Wolf: over ontwikkelingen die hij signaleert bij de aanpak van cybersecurity, hoe valkuilen te vermijden op weg naar een bredere aanpak van cybersecurity en wat de rollen zijn van aanbieder, organisatie en werknemers.

Terug naar video overzicht