Dell komt met nieuwe Latitude- en Precision-laptops

Dell Latitude 9330.

Dell komt met nieuwe Latitude- en Precision-laptops

Dell Precision 7670.

03-05-2022 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Dell komt met nieuwe Latitude- en Precision-laptops

Onder het motto dat technologie niet 'one-size-fits-all' moet zijn, herontwerpt Dell Technologies zijn devices met meer kracht, intelligentere functies en verbeterde beveiliging, samenwerking en prestaties. Tegelijkertijd worden die devices - de nieuwe Latitude- en Precision-apparaten - kleiner en dunner.

Zo biedt de Latitude 9330 functies voor samenwerken, connectiviteit en privacy in een 2-in-1 form-factor. Het is het eerste 13-inch apparaat in de 9000-serie en de dunste van het Latitude-portfolio met een 16:10 InfinityEdge-scherm – eontworpen voor de mobiele werker. Er zijn duurzame productmaterialen gebruikt om de impact op het milieu te minimaliseren.

Collaboration-touchpad

Om goede gesprekken te faciliteren heeft de Latitude 9330 een collaboration-touchpad - volgens Dell technologies als eerste laptop ter wereld - dat snelle toegang biedt tot microfoon dempen/dempen opheffen, video aan/uit, scherm delen en chatten in Zoom-meetings. Zodra de vergadering is afgelopen, verdwijnen de pictogrammen (niet langer ingeschakeld) en wordt het volledige trackpad hersteld. Daarnaast is het device voorzien van een FHD-camera met aparte RGB- en IR-camera's en neural-noise cancellation.

In combinatie met de nieuwste functies van Dell Optimizer kan op de Latitude 9330 veilig worden gewerkt vanaf iedere locatie. De nieuwste Intelligent Privacy-functies verbergen informatie op het scherm wanneer een toeschouwer wordt gedetecteerd en dimmen het scherm wanneer de gebruiker wegkijkt - wat ook de batterij spaart. In combinatie met de dubbele elektromechanische SafeShutter moeten deze functies helpen om gegevens veilig te houden.

Met een gelijktijdige multi-netwerkverbinding kunnen gebruikers verbinding maken met twee netwerken tegelijk voor snellere gegevens- en videodownloads. Ook wordt verbinding gemaakt met het best beschikbare netwerk. De Latitude 9330 draait op een 12e generatie Intel Core-processor en biedt de nieuwste connectiviteitsopties, waaronder Intel Wi-Fi 6E8 en 4G LTE of 5G.

Precision 7000-serie

Vorige maand introduceerde Dell Technologies al de Precision 5470 14-inch workstation. Nu introduceert de onderneming de Precision 7000-serie mobiele workstations. De devices bieden onder meer nieuwe thermische innovaties, professionele graphics, krachtige CPU-technologieën en nieuwe ontwerpen voor meer flexibiliteit. De workstations zijn bedoeld voor zware workloads – zoals VR/AR, AI/ML, complexe 3D CAD, creatieve editing-software en datawetenschap-applicaties.

Voor de eerste keer zijn de Dell Precision mobiele workstations beschikbaar in een 16"-form-factor, waardoor volgens Dell een front-of-screen-ervaring van wereldklasse wordt geboden die geen concessies doet aan de prestaties. Verder wordt de Precision 7670 geleverd in twee chassisopties – dun en performance – voor een device voor de dagelijkse applicaties.

Flexibiliteit in schaalbaarheid

De twee chassisversies bieden flexibiliteit in schaalbaarheid en configureerbaarheid, bepaald door de gekozen grafische kaart – zodat de 7670 aangepast kan worden aan de prestatiebehoeften, inclusief een verscheidenheid aan processors en graphics, maar ook expansive memory, mooie schermopties (waaronder een nieuw OLED UHD+ scherm met touch panel) en opslagmogelijkheden.

Voor meer schermruimte is er de Precision 7770 17-inch mobiel workstation die naar zeggen van Dell de hoogste schaalbaarheid in het hele portfolio biedt en desktopprestaties. Zowel de Precision 7670 als de 7770 bieden Intel's meest krachtige CPU's – 12e generatie Intel Core tot i9-processors (55 W – binnenkort beschikbaar) met Intel vPro – tot de volgende generatie 16 GB NVIDIA RTX A5500 graphics en tot 128 GB DDR5-geheugen.

De nieuwe Precision-modellen zullen ook de eerste workstations zijn met een nieuwe, door Dell gepatenteerde form-factor voor DDR5-geheugen, genaamd CAMM (Compression Attached Memory Module). Door CAMM maakt Dell een dunner chassisontwerp mogelijk zonder concessies te doen aan de prestaties.

Terug naar nieuws overzicht