Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
17-03-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Ingram Micro en HPE zien Datacenter-as-a-service als goede middenweg

Managed services en de schil van Flexible Services eromheen vormen een steeds belangrijker onderdeel van het dienstenportfolio van value added distributeur Ingram Micro. Leveranciers van de actieve datacenter-infrastructuur timmeren sinds enkele jaren ook aan de weg met datacentra als een managed service. Ingram Micro vertaalt dit aanbod naar ICT-aanbieders en hun klanten. Voor alle partijen die over datacentercapaciteit op locatie willen beschikken, is dit een goede middenweg tussen kopen en bezitten, of capaciteit afnemen via een cloudplatform. Moderator Danny Frietman speekt in deze Dutch IT channel Talkshow met André van Oosten (Senior Business Unit Manager Datacenter Solutions bij Ingram Micro) en Marcel Suers (HPE Greenlake Channel Specialist).

Ingram Micro is al sinds jaar en dag actief als distributeur van datacenterinfrastructuur. Niet voor de hyperscalers en grote co-locatie-aanbieders, wel voor de grote laag hieronder. Bijvoorbeeld ziekenhuizen of overheidsinstellingen die een eigen datacenter hebben draaien uit het oogpunt van privacy of compliancy.  In toenemende mate komen hier kleinere edge datacenters bij, die dichterbij de afnemer(s) van hun capaciteit staan. Om de afstand en zo de latency te verkleinen, maar ook om ervoor te zorgen dat niet alle aan de rand van netwerken gegenereerde data heen en weer moet reizen tussen de edge en het centrale datacenter. Dat kost veel netwerkcapaciteit maar ook geld, stelt Van Oosten.

HPE GreenLake

Met HPE GreenLake levert Ingram Micro voor partners overal de cloudervaring voor applicaties en data, zodat klanten transformatieve technologie sneller kunnen adopteren en ze hun activiteiten kunt vereenvoudigen. HPE GreenLake levert services voor de publieke cloud en infrastructuur als-een-service voor alle workloads: op locatie, volledig beheerd in een pay–per-use-model aan de edge, op colocaties en in een datacenter. Met HPE GreenLake Central, een intuïtieve softwareplatform, kan de partner voor klanten razendsnel services implementeren, inzicht krijgen in kosten en compliance en het beheer van een volledige hybride infrastructuur vereenvoudigen. Partners kunnen met HPE GreenLake zakelijke gebruikers en ontwikkelaars verlossen van de gebruikelijke wachttijden met een zelfservice softwareplatform voor de services die ze nodig hebben voor al hun zakelijke behoeften.

Lees ook het interview met André van Oosten van Ingram Micro: Datacenter-as-a-service goede middenweg.

 

Terug naar video overzicht
Datacenters