Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
11-03-2021 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Veeam Backup & Replication v11 beschermt alle data

Veeam Software, leverancier van back-up-oplossingen voor Cloud Data Management, kondigde onlangs de beschikbaarheid aan van Veeam Backup & Replication v11. Als antwoord op de nieuwe uitdagingen op het gebied van databescherming in 2020 en 2021, beschikt V11 over security en bescherming tegen ransomware. Moderator Danny Frietman sprak hierover in de studio van de Dutch IT channel Talkshow verder met Ronald Ooms, Vice President EMEA BACH bij Veeam Software.

De Veeam V11 data security toepassing voor virtuele, fysieke, cloud- en enterprise-workloads is voorzien van meer dan 200 nieuwe features. De toepassing is interessant om andere thuiswerkers te beschermen, onder andere tegen ransomware aanvallen.

451 Research rapporteert dat 69% van de organisaties aangeeft dat ten minste 75% van hun workforce effectief kan werken op afstand. Nu workloads zich sneller verplaatsen naar multi cloud-ecosystemen en werknemers steeds vaker op afstand werken, is data lastiger te managen en controleren dan ooit tevoren. Als antwoord op de nieuwe uitdagingen op het gebied van databescherming in 2020 en 2021, beschikt V11 over security en bescherming tegen ransomware.

Nieuwe functies

Veeam v11 maakt het voor organisaties mogelijk om de volgende features te gebruiken als onderdeel van een complete databeveiligingsoplossing:

  • Disaster Recovery met Veeam Continuous Data Protection (CDP): Elimineer downtime en minimaliseer dataverlies voor Tier-1 VMware workloads met ingebouwde CDP en realiseer direct herstel naar een laatste staat of een gewenst tijdstip voor de beste recovery point objectives (RPO’s).
  • Ransomware-beveiliging: Houd back-ups veilig met onveranderlijke, geharde Linux-repositories die voldoen aan SEC 17a-4(f), FINRA 4511(c) en CFTC 1.31(c)-(d)-regulering en voorkom encryptie door ransomware of onbedoelde of opzettelijke verwijdering; gebaseerd op general-purpose-servers zonder enige hardware lock-in.
  • AWS S3 Glacier en Azure Blob Archive: Verlaag de kosten van data-archivering op de lange termijn en retentie met een factor 20 en vervang handmatig tape-management door native ondersteuning voor Amazon S3 Glacier (inclusief Glacier Deep Archive) en Microsoft Azure Archive Storage middels end-to-end back-up lifecycle-management met Veeam Scale-out Backup Repository Archive Tier.
  • Google Cloud Storage: Deze nieuwe ondersteuning voor Google Cloud Storage voor Veeam Scale-out Backup Repository Capacity Tier biedt meer keuze in hot cloud object storage-doelen.
  • Uitgebreide Instant Recovery: Bereik de laagste recovery time objectives (RTO’s) met krachtig en direct herstel voor Microsoft SQL, Oracle databases en NAS file shares van de pionier van Instant VM Recovery.
  • Nieuwe Veeam Agent voor Mac: Deze feature biedt back-ups voor data van eindgebruikers voor ieder macOS-apparaat en voegt zich daarmee bij de bestaande Veeam Agents voor Microsoft Windows, Linux, IBM AIX en Oracle Solaris.
  • Veeam-powered BaaS en DRaaS: Gebruik de services, oplossingen en expertise die nodig zijn om de waarde van V11 te maximaliseren door samen te werken met Veeam-powered service providers voor een volledig beheerde back-up-ervaring.

Veeam Service Provider Console v5

Veeam levert Backup as a Service (BaaS) en Disaster Recovery as a Service (DRaaS) dankzij partnerships met cloud en managed services providers in meer dan 180 landen. Om te zorgen dat deze services naadloos integreren met V11, biedt Veeam Service Provider Console v5 service providers een webgebaseerd platform voor gecentraliseerd management, monitoring en self-service-toegang voor werkzaamheden met betrekking tot databeveiliging. Verder bevat versie 5 uitgebreid back-up-management voor Linux en Mac, monitoring en rapportage van cloud-native AWS- en Azure-back-ups, vernieuwde security met multi-factor authentication (MFA), en insider beveiligingsfuncties.

Veeam Availability Suite v11 combineert de expansieve back-up en herstel-features van Veeam Backup & Replication v11 met de monitoring, rapportage en analytics-mogelijkheden van Veeam ONE v11. Dit biedt organisaties databeveiliging en zichtbaarheid, en helpt klanten bij het realiseren van beschikbaarheid, zichtbaarheid en beheer van data in multi cloud-omgevingen. Verder wordt Veeam DR Pack, waaronder Veeam Disaster Recovery Orchestrator (voorheen Veeam Availability Orchestrator), toegevoegd aan nieuwe of bestaande aankopen van de Veeam Availability Suite of Veeam Backup & Replication. Dit biedt organisaties automatisering van siteherstel en DR-testen om de bedrijfscontinuïteit te garanderen.

Beschikbaarheid

Veeam Backup & Replication v11 is per direct beschikbaar als download. Daarnaast zijn alle nieuwe features beschikbaar binnen de Veeam Universal License (VUL) - de draagbare, flexibele, cloud-ready licentie voor alle on-premises- en cloud-workloads. Universal Licensing maakt het beschermen van verschillende workload-types in multi cloud-omgevingen makkelijk doordat licenties tussen workloads overgedragen kunnen worden zonder extra kosten. Veeam-klanten kunnen ervoor kiezen om gedurende zes maanden gratis 25 VUL-licenties te ontvangen voor gebruik voor AWS en Azure-native back-up en herstel bij het upgraden naar V11.

Terug naar video overzicht
Security