Gilde bereikt overeenstemming over bod in contanten op alle aandelen DPA

04-03-2021 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Gilde bereikt overeenstemming over bod in contanten op alle aandelen DPA

DPA Group en Gilde Equity Management (GEM) Benelux Partners kondigen gezamenlijk aan dat zij overeenstemming hebben bereikt over een aanbevolen, volledig gefinancierd, openbaar bod door een entiteit van Gilde op alle geplaatste en uitstaande gewone aandelen in DPA (de “Aandelen”) tegen een biedprijs van € 1,70 (cum dividend) in contanten per Aandeel (het “Bod”). De biedprijs vertegenwoordigt een premie van ca. 23,2% ten opzichte van de gemiddelde volume gewogen koers over de laatste 6 maanden. De biedprijs waardeert 100% van de Aandelen op ca. 79,8 miljoen euro.

Het Bod biedt de aandeelhouders van DPA een aantrekkelijke prijs voor hun Aandelen. Ongeveer 66,4% van de huidige aandeelhouders van DPA heeft al onherroepelijk aangegeven hun aandelen onder het Bod te zullen aanbieden. Gilde beschikt over volledig gecommitteerde financiering (“certainty of funds”) en heeft haar due diligence onderzoek afgerond. Hierdoor wordt grote transactiezekerheid geboden en is het mogelijk om het transactieproces snel en efficiënt af te ronden.

Arnold van Mameren, CEO van DPA: “Nadat we in 2019 de vruchten plukten van de stroomlijning van onze organisatie, kregen we in 2020 te maken met de uitbraak van corona. Niettemin zijn we in staat geweest om onze opdrachtgevers te blijven bedienen en hebben we de gevolgen van de crisis voor onze onderneming weten te beperken. We zijn goed op koers gebleven met solide financiële resultaten. Onze clusterstrategie zorgt voor een effectieve marktbenadering, waarbij we de nadruk leggen op onze kernproposities op het gebied van Finance, Banking & Insurance, Supply chain & Logistics, IT en Legal & Public. We zijn nu klaar voor de volgende stap. Na intensieve besprekingen met Gilde in de afgelopen tijd zijn wij van mening dat zij de juiste partner voor ons zullen zijn in deze volgende fase.

Gilde staat volledig achter onze strategie en zal ons in staat stellen onze groeistrategie te versnellen. Wij hebben naast klantgerichtheid, ook aantrekkelijk werkgeverschap hoog in het vaandel. Met Gilde kunnen wij versneld verder investeren in het bieden van uitdagende carrières en verdere professionele ontwikkeling van onze mensen. Wij kunnen onze commerciële kracht vergroten en onze klantpropositie versterken, waarbij we een 'buy & build'-strategie zullen volgen.

Tegelijkertijd zijn wij van mening dat de biedprijs een eerlijke en directe waarde vertegenwoordigt voor onze aandeelhouders. Daarom steunen wij unaniem het Bod van Gilde en bevelen we het aan bij onze aandeelhouders."

Bas Glas, Partner, Gilde: “Wij volgen DPA al vele jaren, omdat zij een aantal zeer goed bekendstaande merken in de Nederlandse detacheringssector onder zich heeft. DPA heeft een indrukwekkende klantenkring en een deskundig dienstenaanbod en staat bekend om haar getalenteerde en toegewijde medewerkers. Wij zijn enthousiast over de ondernemende cultuur en de mogelijkheid om samen met de directie en alle medewerkers de toekomst van DPA met succes te kunnen vormgeven. Wij staan volledig achter de ambitieuze langetermijn-groeistrategie van DPA en we verheugen ons erop om daarin samen door te schakelen naar de volgende versnelling."

Ron Icke, Voorzitter van de raad van commissarissen van DPA: “Wij hebben de belangstelling die Gilde voor DPA aan de dag heeft gelegd zorgvuldig geëvalueerd en zijn na een grondige bestudering en analyse tot de conclusie gekomen dat DPA en haar stakeholders, waaronder de aandeelhouders, gebaat zijn bij het Bod. De biedprijs is aantrekkelijk en biedt onze aandeelhouders onmiddellijke waarde in contanten. Grootaandeelhouders die gezamenlijk ongeveer twee-derde van het aandelenkapitaal vertegenwoordigen hebben al onherroepelijk toegezegd hun aandelen te zullen aanbieden. Gilde staat volledig achter onze strategie en kan DPA met haar staat van dienst, financiële draagkracht en inzicht in onze business ondersteunen bij de versnelling van haar groeiplan voor de toekomst."

Terug naar nieuws overzicht