Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
04-10-2019 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Sophos Day belicht tech security innovaties

Sophos organiseerde de zevende editie van de Sophos Day Nederland in DeFabrique bij Utrecht. Daar kwamen tal van IT-beslissers en partners op af. Sophos toonde hen de laatste tech innovaties rond security AI, machine learning, nextgen technology en cloud gebaseerde SaaS oplossingen. Dutch IT-channel was erbij en sprak in een video update met Sophos kopstukken Matthew Boddy (Senior Security Specialist), Andy Miller (Senior Director, Global Public Cloud) en Erik Farine (Regional Director Benelux).

Tijdens het Sophos event dat als thema Evolve had, toonde Sophos onder andere zijn Intercept X for Server with Endpoint Detection and Response (EDR). Door EDR aan Intercept X for Server toe te voegen, zijn IT-managers in staat cyberaanvallen te onderzoeken tegen servers die een gewild doelwit blijken vanwege de data die daar staan opgeslagen. Cybercriminelen evolueren hun methoden en combineren nu automatisering en menselijke hacking-activiteiten om aanvallen op servers succesvol te kunnen uitvoeren. Deze nieuwe ‘blended’ aanvalsmethodiek combineert het gebruik van bots om potentiële slachtoffers te identificeren met personen achter een toetsenbord die beslissingen nemen over wie (en hoe) aan te vallen.

Managed Threat Response

Sophos lanceerde veerder recent zijn Managed Threat Response, een volledig beheerde dienst voor het zoeken naar bedreigingen, deze op te sporen en erop te reageren. ‘MTR’ biedt organisaties een toegewijd 24/7 securityteam om de meest geavanceerde bedreigingen te kunnen neutraliseren.

Gartner en Canalys

Sophos is volgens onderzoeksbureaus goed bezig. Sophos is een leider in de Gartner Magic Quadrant for Endpoint Protection Platforms. Tevens is Sophos leider in de Canalys Cybersecurity Leadership Matrix 2019.

Terug naar video overzicht
Security