Liefde voor pakken: stijlvol gekleed tijdens Dutch IT-channel gala

21-11-2018 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Liefde voor pakken: stijlvol gekleed tijdens Dutch IT-channel gala

Dit jaar staat er een bijzondere naam bij de partners van de Dutch IT-channel Awards, namelijk Gallery Tailors als ‘smoking sponsor’. Het team van Dutch IT-channel zal bij de editie 2019 door deze ambachtelijke kleermakers worden voorzien van scherp gesneden smokings op maat. 

Tom Doppen, Bastiaan Tan en Eddy Bax zijn Gallery Tailors gestart vanuit hun liefde voor pakken. Zelf zijn ze al vele jaren actief in de herenmode, onder meer bij grote gevestigde merken. Maar dat zijn vooral confectiespecialisten, terwijl hun hart ligt bij het betere maatwerk.

Boetiek

“Wij zagen ruimte in de markt voor een maatwerkspecialist, in de vorm van een boetiek-winkel. Het mooie van maatwerk is namelijk dat je een veel betere relatie opbouwt met je klant”, zegt Tom. “Je kunt werkelijk alles aan een pak afstemmen op de wens van de drager, van het gewicht van de stof en de pasvorm tot de uitstraling.”

Goede outfit

De winkel is gevestigd op een mooie locatie aan de Egelantiergracht in Amsterdam. “Dat was een spannende stap, omdat je ver van zakelijke locaties als de Zuidas zit. Maar de meeste mensen die daar aan het werk zijn gaan niet in hun lunchpauze en maatpak kopen. De mannen die bij ons komen willen daar juist tijd aan besteden, en zien in dat een goede outfit een verlengde is van je persoonlijke presentatie.”

Gemak

Bastiaan voegt daaraan toe: “Het is een niche-markt, maar het sloeg gelijk aan. De nadruk ligt bij ons op het beste pak of shirt maken voor iedere klant. Als je dit goed doet, dan gaat de rest min of meer vanzelf. Als je kijkt naar onze klanten dan zijn er twee voorkeuren: mannen die het leuk vinden om zelf over ieder detail van het pak na te denken en mannen die er wel goed uit willen zien, maar daarbij vooral het advies van een specialist zoeken. De laatste maakt veel gebruik van onze SuitService, maatpakken en maatshirts op locatie.

Frivoler

Omdat ze al zo lang meelopen hebben ze de voorkeuren van de Nederlandse man in de loop der tijd zien veranderen. “We verkopen nog het meest donkerblauwe en grijze pakken, maar de laatste tijd verkopen we ook andere kleuren, vooral veel donkergroen, petrol en zelfs burgundy. Ook donkerblauwe smokings verkopen we steeds meer, en soms zelfs witte dinner jackets en fluwelen jasjes. Mannen zijn wat frivoler geworden, èn stijlvoller. Ze denken steeds meer na over hun verschijning.”

Introductievoordeel

Wil je met je team een mooie deal voor je smoking, pakken en shirts? Boek dan onze SuitService bij jou op kantoor en we maken een mooie introductieaanbieding voor je!

Maatpakken vanaf 449.-
Maatshirts vanaf 99.-


Voor meer informatie en het maken van een afspraak: Gallery Tailors of SuitService.

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards