Ook Pure Storage en SoftwareOne steunen Stichting Ambulance Wens

09-03-2023 | door: Johan van Leeuwen
Deel dit artikel:

Ook Pure Storage en SoftwareOne steunen Stichting Ambulance Wens

Ook de IT-bedrijven Pure Storage en SoftwareOne hebben een flinke bijdrage geleverd aan Stichting Ambulance Wens. Eerder deed Ingram Micro dat. Tijdens de Dutch IT Channel Awards, op 16 maart, en in de aanloop daarnaartoe, krijgt de stichting een belangrijk podium. Het doel is om met het hele IT-kanaal zoveel mogelijk geld op te halen.

Stichting Ambulance Wens vervult sinds 2007 de laatste wens van niet meer mobiele patiënten die niet lang meer te leven hebben. Dat gebeurt met acht speciaal voor dit doel ontworpen ambulances en met de hulp van 270 medisch geschoolde vrijwilligers. In 15 jaar tijd werden er in totaal ongeveer 19.100 wensen vervuld. Die zijn voor de betrokken patiënten en hun omgeving vaak van onschatbare waarde.

Pure Storage
Pure Storage levert een bijdrage van 3.000 euro. Volgens country manager Daan Ruizendaal was dat geen lastige keuze. “Toen Dutch IT Channel ons informeerde over deze actie, hoefden we niet lang na te denken. Het is een fantastisch initiatief. Experience is voor ons een belangrijk begrip, zowel binnen als buiten het bedrijf. Het hele leven bestaat uit het opbouwen van belevenissen en herinneringen. Stichting Ambulance Wens vervult wensen in de laatste levensfase en zorgt daardoor voor mooie herinneringen, ook bij de latere nabestaanden. Daardoor past het heel goed bij ons en onze filosofie. Iedereen die bij Stichting Ambulance Wens is betrokken levert fantastisch werk en ze kunnen het geld heel goed gebruiken voor de middelen die ze nodig hebben.”

SoftwareOne
SoftwareOne helpt Stichting Ambulance Wens op een andere manier. Bas Ruijter (consultant digital workplace) is daar zelf bij betrokken. “Met onze SoftwareOne Foundation willen we een bijdrage leveren aan de maatschappij. We helpen op die manier meerdere organisaties, waaronder nu Stichting Ambulance Wens. Dat doen we met dienstverlening. We hebben hun bedrijfsproces, vooral de afhandeling van de e-mails met wensverzoeken, slimmer, sneller en makkelijker gemaakt. Binnenkomende e-mails werden eerst nog uitgeprint, nu worden ze automatisch verwerkt. Dat is ook nog eens veiliger. Belangrijk, want je hebt te maken met patiëntgegevens.”

“Ik zou andere IT-bedrijven zeker willen aanmoedigen om ook een bijdrage te leveren aan Stichting Ambulance Wens”, vervolgt hij. “Het is een geweldige club met warme mensen. Vanaf het moment dat ik daar binnenstapte, voelde ik dat. Daarnaast zijn ze met hun waardevolle werk enorm belangrijk voor de samenleving. Ik ben trots dat ik ze heb mogen helpen.”

Donaties belangrijk
Donaties en andere vormen van hulp zijn heel belangrijk voor Stichting Ambulance Wens. Directeur Kees Veldboer jr. legde dat eerder al aan Dutch IT Channel uit: “Wij betalen de hele wens, ook als iemand bijvoorbeeld nog naar Oostenrijk wil. De ambulances zijn een grote kostenpost. Die rijden allemaal zo’n 100.000 kilometer per jaar. Benzine is duur, zeker nu. Jaarlijks hebben we zo’n 800.000 tot 900.000 euro nodig om het vervullen van de wensen te kunnen betalen. En daar komt de aanschaf van nieuwe ambulances, wat elke vijf jaar nodig is, nog bij.”

Wilt u een donatie doen of meer informatie? Neem dan contact op met Monique Vreeswijk: 06-28117617 of m.vreeswijk@dutchitchannel.nl.

Terug naar nieuws overzicht
Dutch IT-channel Awards