gartner

Bekijk video's

Gartner is één van de grootste onderzoeks- en adviesbureaus van de IT-sector. Wereldwijd is Gartner een toonaangevende analist voor de IT-branche. Jaarlijks organiseert Gartner meerdere evenementen die met name CIO’s bij elkaar brengen. Het bekendste evenement voor de Europese markt is Gartner Symposium/ITxpo, dat jaarlijks plaatsvindt in Barcelona. Executive-People verzorgt hierbij als mediapartner van Gartner Benelux alle Nederlandse activiteiten (zoals Holland House en Nederlandse analistensessie), en maakt ter plekke dagelijkse video-updates. Lees meer>

Dit dossier wordt mede mogelijk gemaakt door:

1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 32
1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 32

Gartner Magic Quadrant

De analisten van Gartner houden zich voornamelijk bezig met onderzoek naar trends in de IT. Vanuit deze onderzoeksresultaten wordt onder andere het jaarlijkse Gartner Magic Quadrant gevormd. Hierin is te zien hoe spelers binnen een specifieke IT-markt presteren ten opzichte van de concurrentie. Het Gartner Magic Quadrant wordt gezien als een internationaal erkende graadmeter van het succes van IT-aanbieders.

Trending topics Gartner

Gartner houdt zich onder meer bezig met de volgende onderwerpen:

- Trends en voorspellingen
- Data en analytics
- Cloud computing
- Internet of Things (IoT)
- CIO leadership

Gartner evenementen

Wereldwijd organiseert Gartner jaarlijks op alle continenten vele evenementen voor met name CIO’s en professionals met een leidinggevende functie binnen de IT. De belangrijkste evenementen zijn:

- Gartner Symposium/ITxpo
- Gartner CIO Leadership Forum
- Gartner Customer 360 Summit
- Gartner Data & Analytics Summit
- Gartner Identity & Access Management Summit
- Gartner Digital Marketing Conference
- Gartner CIO & IT executive Summit
- Gartner CIOxchange

Consultancy

De onderzoeken en bevindingen van Gartner kunnen in opdracht van een IT-partij worden gedaan, of worden door Gartner verricht binnen een specifieke IT-markt. Op basis van deze bevindingen kunnen de analisten en consultants van Gartner worden ingezet om aanbevelingen te doen binnen bepaalde IT-vraagstukken.

Gartner nieuws

Het laatste nieuws over Gartner en Gartner Benelux vind je op de nieuwsplatformen Executive-People en Dutch IT-channel, de mediapartner van Gartner Benelux. Voor CIO’s en IT-executives te vinden op de websites www.executive-people.nl en www.dutchitchannel.nl en via de gratis nieuwsbrief. De apps zijn te downloaden in de appstore voor iOs, Android en WindowsPhone.  

Nieuwsarchief Tip de redactie