datacenter

Bekijk video's

In de vele datacenters in Nederland wordt bedrijfskritische IT-apparatuur ondergebracht. Beveiliging is hierbij essentieel. Op Executive-People en Dutch IT-channel wordt uitgebreid geschreven over alle ontwikkelingen en gebeurtenissen rondom het datacenter. Meer>

Dit dossier wordt mede mogelijk gemaakt door:

1 ....2 / 3 / 4 / 5 / 6 > 126
1 ....2 / 3 / 4 / 5 / 6 > 126

Datacenters het fundament van de digitale infrastructuur

In ons leven en in de economie spelen digitale diensten een steeds belangrijkere rol. Een goede infrastructuur is hiervoor van essentieel belang. Diensten als Cloud, mobiele Apps en andere digitale toepassingen worden verzorgd vanuit datacenters. Datacenters vormen daarmee het fundament van onze digitale infrastructuur. Sterker nog, zonder datacenters staat ons leven stil.

Nederland voorop

Nederland groeit het snelst in Europa op het gebied van datacenters. Dit heeft met name te maken met de gunstige ligging en de toegang tot netwerk infrastructuur naar de rest van Europa en Amerika. Nederland is een van de grootste Internet Exchanges. Naast de perfecte bereikbaarheid is Nederland ook het enige land op het Europese vasteland waar vrijwel iedereen Engels spreekt.

Een koppositie om trots op te zijn

Door de sterke positie is de digitale infrastructuur, na de Rotterdamse haven en Schiphol, de derde mainport van Nederland geworden. De sterke positie zorgt dat veel internationale bedrijven zich hier vestigen. Dit biedt extra werkgelegenheid en inkomsten. Een essentieel onderdeel voor de verdere uitbreiding en toekomstige groei van de Nederlandse economie.

Efficiënt energiegebruik

Datacenters lopen voorop in het besparen van energie. Er wordt veel geïnvesteerd in technologieën om efficiënter met energie om te gaan. We naderen steeds meer het punt dat alle energie die wordt gebruikt, grotendeels ten behoeve is voor de IT-apparatuur van de klanten van het datacenter. De toekomst zegt ons dat de komende jaren de consolidatie naar grote datacenters, die vele malen energie-efficiënter zijn, blijft toenemen. Deze consolidatie en centralisatie dragen sterk bij aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk.

Veilige en betrouwbare datacenters

Bedrijven en instellingen brengen hun kritische IT-apparatuur en data onder in een datacenter om betrouwbare en veilige bedrijfsvoering te kunnen garanderen. Betrouwbaar vanwege redundante systemen voor de stroom, koeling en netwerken. Veiligheid doordat datacenters gebouwd zijn volgens de hoogste fysieke veiligheidseisen en 24x7 beveiliging bieden. Datacenters door heel Nederland zijn voortdurend bezig de continuïteit en veiligheid te verhogen.

 

Nieuwsarchief Tip de redactie