Distributie

Bekijk video's

Een belangrijke schakel binnen de IT-keten is de distributie. Deze taak wordt zoals het woord al verklapt verzorgd door de diverse distributeurs binnen de Nederlandse IT-sector. Deze distributeurs kopen direct in bij de fabrikanten (vendors) en leveren vervolgens aan de diverse resellers. De distributeurs hebben goede banden met de verschillende fabrikanten en kunnen zodoende snel en effectief inkopen. Dit zorgt ervoor dat de resellers, en daarmee uiteindelijk ook de eindklant snel bediend kan worden. Meer>

1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 36
1 / 2 / 3 / 4 / 5 > 36

Hardware en software

De diverse fabrikanten leveren niet alleen hardware en software. Tegenwoordig worden er ook allerlei aanvullende clouddiensten en services aangeboden via de diverse distributeurs. Denk hierbij aan private cloud, hosted cloud, public cloud, maar ook vendor support, e-commerce en ICT-logistiek.

Value Added Distributor

Tegenwoordig maakt de zogenoemde Value Added Distributor zijn entree in de IT-keten. Deze distributeurs specialiseren zich in het toevoegen van waarde aan de producten en/of diensten die zij bij de fabrikanten inkopen. Alvorens deze producten en diensten worden doorverkocht, wordt er eerst waarde aan toegevoegd door middel van ondersteuning in het verkooptraject en support op het gebied van marketing en communicatie.

Distributeur blijft belangrijke schakel

Distributie is een niet te missen schakel in de IT-sector. Het stelt de industrie in staat om producten vanuit de hele wereld op te nemen in het portfolio, of aan te schaffen bij één van de resellers. Ook voegt het waarde toe aan de producten, diensten en daarmee aan de hele keten. Ook bieden de distributeurs voordelen aan trouwe klanten, partners en ook wanneer er op grote schaal wordt ingekocht kunnen zij veel betekenen voor resellers en daarmee ook weer voor de eindklant. Kortom, distributie is een essentieel onderdeel van de IT-sector. 

 

Nieuwsarchief Tip de redactie