Michiel Hustinx wordt General Manager Salesforce Nederland

Michiel Hustinx, GM Salesforce Nederland

04-04-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Michiel Hustinx wordt General Manager Salesforce Nederland

Salesforce heeft per 1 april Michiel Hustinx (47) aangesteld als General Manager van Salesforce Nederland. Hustinx krijgt in deze rol de dagelijkse leiding over de organisatie en de verantwoordelijkheid voor de groei, strategie en coördinatie van de operationele activiteiten in Nederland. Hij volgt in deze rol Michiel van Vlimmeren op, die heeft besloten zich te richten op nieuwe uitdagingen buiten de organisatie. Van Vlimmeren werkte sinds eind zomer 2019 bij Salesforce.

Hustinx kwam in 2019 bij Salesforce in dienst als hoofd van de verkooporganisatie in Continentaal Europa voor Marketing Cloud, het marketingplatform van Salesforce. De afgelopen 3 jaar was hij verantwoordelijk voor de commerciële activiteiten van het Salesforce Cloud-portfolio voor verkoop, e-commerce, service en marketing, dat onder zijn leiding in de regio Noord-Europa succesvol gegroeid is.

Hustinx startte zijn loopbaan bij Oracle in 2001, waar hij diverse verkoop- en leidinggevende posities bekleedde en verantwoordelijk was voor de go-to-market strategie, organisatorische groei en winstgevendheid van verschillende bedrijfsonderdelen voor lokale en internationale regio’s. Tot april 2019 was hij daar als Group Vice President verantwoordelijk voor de Oracle verkooporganisatie die zich richt op de bank- en verzekeringssector in EMEA.

Bob Vanstraelen, Executive Vice President en CEO Salesforce Noord-Europa: “Michiel heeft uitgebreide ervaring en een bewezen trackrecord om groeipotentieel optimaal tot zijn recht te laten komen. Met alle mogelijkheden die we voor Salesforce in Nederland en onze klanten zien op de digitale transformatie-agenda en de inzet van technologie om de klantervaring te verbeteren, is hij de aangewezen persoon voor deze rol. Ik heb dan ook het volste vertrouwen dat de expertise en het leiderschap van Michiel ten volle zal bijdragen aan de volgende groeifase van zowel de organisatie, als ons hele ecosysteem van klanten en partners. Tevens wil ik van de gelegenheid gebruikmaken om Michiel van Vlimmeren te danken voor zijn leiderschap en het bouwen van een sterk team in de afgelopen drie jaar.”

Michiel Hustinx, Senior Vice President & General Manager Salesforce Nederland: “Ik heb gedurende mijn 25 jaar in de enterprise software industrie meerdere mooie internationale rollen mogen vervullen, zowel in de breedte als in de diepte. Ik kijk er enorm naar uit om nu focus aan te brengen en met een sterk, getalenteerd team verder te bouwen aan onze Nederlandse succespropositie en zo de kracht van Salesforce te vertalen naar maximale waarde en zakelijk succes voor onze klanten. Ik voel me vereerd het Nederlandse team te mogen versterken en heb veel zin om de ambitieuze richting verder te ontwikkelen en de toekomst samen te vorm te geven.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud