Google: Microsoft maakt zich op cloudmarkt schuldig aan anticompetitief gedrag

03-04-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Google: Microsoft maakt zich op cloudmarkt schuldig aan anticompetitief gedrag

Google beschuldigt de Amerikaanse techgigant Microsoft van anticompetitief gedrag omtrent zijn cloud business. Het uit kritiek op een aantal deals met Europese cloudvendoren en stelt dat Microsoft hierbij bredere zorgen omtrent zijn licentievoorwaarden niet adresseert.

Amit Zavery, Vice President van Google Cloud, uit in een interview met persbureau Reuters kritiek op Microsoft. Zavery meldt dat Google Cloud de problemen heeft aangekaart met toezichthouders en de Europese autoriteiten oproept tot actie.

'Toegewijd aan succes van Europese cloudgemeenschap'

Microsoft kan zich niet vinden in de kritiek. Het bedrijf verwijst onder meer naar een blogpost die president Brad Smith in mei 2022 publiceerde. Hierin meldt Microsoft goed te zijn voor 20% van de wereldwijde omzet uit clouddiensten. Een woordvoerder van Microsoft stelt dat het Amerikaanse bedrijf 'is toegewijd aan het succes van de Europese cloudgemeenschap'.

Microsoft treft op korte termijn een minnelijke schikking met drie Europese organisaties die bij de Europese Commissie hebben geklaagd over de werkwijze van het bedrijf omtrent zijn clouddiensten Azure, meldde Bloomberg eind vorige week. De partijen beschuldigen Microsoft van concurrentievervalsing.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud, Overheid
Cloud