Acronis vergroot zijn security aanbod met Intel TDT-technologie

03-04-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Acronis vergroot zijn security aanbod met Intel TDT-technologie

 Acronis, speler op het gebied van cyberbescherming, heeft bekendgemaakt dat het zijn beveiligingsportfolio gericht tegen geavanceerde bestandsloze aanvallen heeft uitgebreid met Intel Threat Detection Technology (Intel TDT) dat gebruikmaakt van de geïntegreerde Intel-GPU om geheugenscans weg te halen bij de CPU. Met Acronis is er nu opnieuw een bedrijf op het gebied van cyberbescherming dat Intel TDT integreert als uitbreiding van zijn beveiligingsproducten.

Tussen alle cyberbedreigingen waarvan de ontwikkeling en aantallen dagelijks toenemen, zijn de onderzoekers van Acronis nieuwe typen malware en aanvalsvectoren tegengekomen, zoals polymorfe malware en bestandsloze aanvallen. Veel bedreigingen hanteren een "in-memory-only"-aanpak die moeilijk is vast te stellen. Met Intel® TDT-technologie kunnen Acronis-oplossingen voor cyberbescherming resources vrijmaken tijdens HDD- en geheugenscans, met betere systeemprestaties als resultaat. Onderzoekers van Acronis zagen dat tijdens het scannen van alle processen in het systeemgeheugen op ondersteunde CPU's, Intel TDT de belasting van de CPU verlaagde met een factor 2,4 door deze taak over te zetten naar de geïntegreerde Intel® GPU.

De oplossing van Acronis combineert volledige single-agent cyberbescherming met Intel® TDT. Deze verbetering resulteert in een minder intensief gebruik van de CPU, waardoor er meer rekencapaciteit vrijkomt voor productiviteits- en kantoorsoftware waarmee eindgebruikers van Acronis werken, terwijl rekenintensieve beveiligingsbewerkingen worden uitgevoerd in de geïntegreerde Intel® GPU. De innovatie van Intel TDT komt beschikbaar in oplossingen als Acronis Cyber Protect Cloud, Acronis Cyber Protect en Acronis Cyber Protect Home Office.

Terug naar nieuws overzicht
Security