VS en Zuid-Korea willen uitlevering van Terra-oprichter Do Kwon

31-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

VS en Zuid-Korea willen uitlevering van Terra-oprichter Do Kwon

Zowel de Verenigde Staten als Zuid-Korea willen Kwon Do-hyeong, oprichter van het failliette cryptobedrijf Terraform Labs, vervolgen. Beide landen vragen om de uitlevering van Do Kwon, die afgelopen week in de Montenegrijnse hoofdstad Podgorica is gearresteerd.

Do Kwon is samen met een tweede persoon gearresteerd toen zij op het vliegtuig naar Dubai probeerden te stappen. De arrestatie vond plaats nadat Interpol vorig jaar al een opsporingsverzoek uitstuurde voor de oprichter van Terra. Ook de Zuid-Koreaanse autoriteiten stuurden een internationaal arrestatiebevel uit. Do Kwan wordt ervan beschuldigd zijn stablecoin investeerders bij de crash van met een verlies van 40 miljard dollar te hebben achtergelaten.

Aangeklaagd wegens vervalsen van officiële documenten

Reuters meldt nu dat het tweetal is aangeklaagd wegens het vervalsen van officiële documenten. Zo hadden beide bij hun arrestatie zowel een Costa Ricaans als Belgisch paspoort bij zich, naast laptops en andere apparaten die zij in hun bagage vervoerden.

Zowel de Amerikaanse als Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben een verzoek tot uitlevering van Do Kwan ingediend bij de Montenegrijnse autoriteiten. Beide landen willen ook de apparaten die in beslag zijn genomen bij de arrestatie in handen krijgen.

Terug naar nieuws overzicht