Elliot Investment Management nomineert geen directieleden bij Salesforce

30-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Elliot Investment Management nomineert geen directieleden bij Salesforce

Elliot Investment Management gaat geen directieleden nomineren voor Salesforce. De investeringmaatschappij nam in januari een belang ter waarde van miljarden dollars in het bedrijf.

Dit is door Salesforce en Elliot Investment Management bekend gemaakt in een gezamenlijke verklaring. De partijen stellen dat zij hun 'productieve werkrelatie' willen voortzetten. Ook spreekt John Cohn, managing partner van Elliot, zijn respect uit voor Marc Benioff en het team van Salesforce. Cohn stelt onder de indruk te zijn van de inzet van Salesforce om winstgevende groei, verantwoordelijke kapitale opbrengsten en een ambitieuze plan voor het creëren van waarde voor aandeelhouders.

Winstmarges vergroten

Salesforce staat naar verluid al enige tijd onder druk om zijn winstmarges te vergroten, bleek eerder uit documenten die zijn ingezien door Business Insider. De marges van Salesforce bedragen momenteel zo'n 20,4%, wat het bedrijf wil vergroten tot 25%. Dit moeten de marges van Salesforce dichter bij de 40% marge die leidende spelers in de markt hanteren.

Benioff meldt: "Ik heb de afgelopen maanden enorm genoten van het leren kennen van Jesse en het Elliott-team, en ik ben Jesse dankbaar voor zijn bedachtzame en constructieve ideeën. Ik kijk ernaar uit om mijn relatie met Jesse en het Elliott-team voort te zetten.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud