Cisco koopt cloud security software specialist Lightspin

30-03-2023 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Cisco koopt cloud security software specialist Lightspin

Cisco is van plan is om Lightspin Technologies voor een onbekend bedrag over te nemen, een privaat bedrijf voor cloudbeveiligingssoftware met het hoofdkantoor in Tel Aviv. Lightspin biedt een holistische oplossing die end-to-end cloudbeveiligingspostuurbeheer (CSPM) biedt voor cloudeigen resources.

In het huidige beveiligingsklimaat, waarin de risicobeheerbehoeften van organisaties van de ene op de andere dag kunnen evolueren, is het van vitaal belang dat Cisco's investeringen in cloudbeveiliging de groeiende behoeften van zijn klanten weerspiegelen, aldus Cisco.

Lightspin hanteert volgens Cisco een unieke benadering van gecontextualiseerde cloudbeveiligingsdekking, met behulp van op grafieken gebaseerde technologie om belangrijke context, prioritering en herstelaanbevelingen te leveren. Cisco en Lightspin zijn afgestemd op een gemeenschappelijk doel om klanten te helpen hun cloudomgevingen te moderniseren met end-to-end beveiliging en waarneembaarheid van build tot runtime.

In de afgelopen 18 maanden heeft Cisco continu geïnvesteerd in zijn cloud-native technologieportfolio op het gebied van cloudbeveiliging, connectiviteit en waarneembaarheid om te voldoen aan de groeiende behoeften van Cisco-klanten en hun steeds complexere multi-cloudomgevingen. Met de toevoeging van Lightspin kunnen klanten kritieke cloudbeveiligingsrisico's identificeren, prioriteren en verhelpen zonder het gedoe van uitgebreide configuratievereisten.

Naast deze opkomende cloud-native technologieën hebben klanten ook de juiste expertise nodig met een diepgaand inzicht in de zich ontwikkelende kritieke aanvalspaden, aanvalsoppervlakken en kwetsbaarheden die van invloed kunnen zijn op hun bedrijf. Volgens de nieuwste Cybersecurity Readiness Index van Cisco: "Slechts 15% van de organisaties wereldwijd heeft een cyberbeveiligingshouding die 'volwassen' genoeg is om zich te verdedigen tegen de risico's van een hybride wereld."

"Het Lightspin-team heeft uitgebreide technische expertise op het gebied van cloudbeveiliging, productontwikkeling en SaaS-beveiligingsproducten. De ervaring van het team met het ondersteunen van DevOps en DevSecOps met context en tooling zal ons vermogen versnellen om de oplossingen en ondersteuning te leveren die nodig zijn om kwetsbaarheden in cloudapplicaties en -omgevingen te prioriteren en te verhelpen", zo meldt Cisco.

Terug naar nieuws overzicht
Security