Circle8 Group neemt Zwitserse Swisslinx over

29-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Circle8 Group neemt Zwitserse Swisslinx over

Circle8 Group, onderdeel van het in Zwitserland gevestigde Axiom Partners, neemt per direct het Zwitserse IT-staffing- en -consultancybedrijf Swisslinx over. De overname past binnen de internationale buy-and-build strategie van Circle8 Group.

Eerder nam Circle8, voorheen actief als De Staffing Group, al de Nederlandse partijen FixedToday en Seven Stars over. Nu volgt dus ook Swisslinx. De Zwitserse partij blijft vanuit de huidige merknaam opereren. De organisatie zet haar activiteiten onafhankelijk voort van andere staffing organisaties die onder de vlag vallen van Circle8 Group.

“Wij zijn erg trots dat we onze staffing strategie onder Circle8 Group internationaal mogen uitbreiden met Swisslinx", zegt Guus Franke, CEO van Axiom Partners. "Buitenlandse expansie is een belangrijke stap in het vergroten van onze internationale slagkracht, met als doel de klanten van Circle8 Group maximaal te kunnen profiteren van alle schaalvoordelen die dit met zich meebrengt . Met Swisslinx zijn we niet alleen in één keer marktleider in de Zwitserland, het maakt ons tevens in één klap een van de grootste ICT staffing en -dienstverlener in Europa, wat een volgende stap naar markten als bijvoorbeeld Duitsland zal vergemakkelijken."

Internationale kansen

Het Zwitserse IT-staffing- en consultancybedrijf groeide in de afgelopen jaren gemiddeld met bijna twintig procent per jaar. “We hebben in de afgelopen 23 jaar grote internationale opdrachtgevers toegevoegd aan onze portefeuille”, aldus Olivier Ruedin, CEO en co-founder van SwissLinx. “We hebben er vertrouwen in dat we met de overstap naar Circle8 Group en Axiom Partners verder kunnen groeien en ons internationale marktaandeel kunnen uitbreiden. Nu we onderdeel zijn van een grote internationale speler, kunnen wij onze kandidaten ook buitenlandse kansen aanbieden.”
 
De transactie kwam tot stand na een exclusief proces met de vier oprichters en eigenaren. Ruedin: “Met Axiom Partners is SwissLinx in goede handen. Hun ondernemende karakter, langetermijnvisie en kennis van de sector gaven de doorslag om deze verkooproute in te slaan”. Ook Axiom Partners kijkt terug op een prettig proces en blikt met Swisslinx in haar portfolio vooruit op een mooie toekomst. Franke: "De professionals van Swisslinx bezitten vergaande kennis over technologie, databases en hebben sterke consultancy-kwaliteiten die onze groep verstevigen. Dit voelt gelijk vertrouwd. Ik zie mooie kansen liggen in onze samenwerking en ben ervan overtuigd dat we veel van elkaars kwaliteiten gaan leren.”

Terug naar nieuws overzicht