Zoom integreert OpenAI-technologie in AI-assistent Zoom IQ

28-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Zoom integreert OpenAI-technologie in AI-assistent Zoom IQ

Zoom Video Communications integreert OpenAI met zijn AI-assistent Zoom IQ. Dit is de AI-assistent van Zoom die onder meer helpt bij het samenvatten van chat-threads, brainstorming, en het opstellen van content voor chats, e-mails en whiteboardsessies en meeting-agenda’s.

Dit kondigt Zoom aan tijdens de Enterprise Connect-vakbeurs in Orlando. De AI-aanpak van Zoom is gebaseerd op een combinatie van zowel eigen AI-modellen, modellen van marktleiders zoals OpenAI en modellen van selecte klanten. De inzet van meerdere typen modellen bieden niet alleen flexibiliteit, maar ook personalisatiemogelijkheden: AI-modellen kunnen worden aangepast aan de vereisten van individuele klanten.

“We integreren AI-oplossingen al geruime tijd in de oplossingen van Zoom om onze klanten te helpen productiever te werken”, zegt Smita Hashim, chief product officer bij Zoom. “We zijn enthousiast over de mogelijkheden die nieuwe Large Language Models met zich meebrengen. Onze unieke AI-aanpak biedt klanten meer flexibiliteit en helpt hen om samenwerking en klantrelaties aanzienlijk te verbeteren.”

Nieuwe Zoom IQ-features

Tijdens Enterprise Connect kondigde Zoom enkele mogelijkheden aan die binnenkort beschikbaar zijn in Zoom IQ, de AI-assistent in het Zoom-platform:

  • Schrijfhulp voor chats: Zoom Team Chat-gebruikers kunnen binnenkort Zoom IQ gebruiken om berichten samen te stellen op basis van de context van een chatgesprek, waarbij ze de schrijfstijl van reactiesuggesties kunnen personaliseren.
  • Schrijfhulp voor e-mails: Gebruikers kunnen Zoom IQ e-mailconcepten laten opstellen, waarbij de gesprekscontext wordt meegenomen uit eerdere Zoom Meetings, Zoom Phone-gesprekken en mailwisselingen. Aanvankelijk alleen beschikbaar in Zoom IQ for Sales.
  • Samenvattingen van vergaderingen: Zoom IQ kan samenvattingen van vergaderingen opstellen en deze inclusief vervolgacties direct delen via Team Chat, Zoom Calendar en Mail, zonder dat het gesprek moet worden opgenomen. Zo hoeven mensen die de meeting hebben gemist geen lange opnames meer terug te kijken.

Ook andere features aangekondigd

Naast de toevoegingen aan Zoom IQ kondigde Zoom tijdens Enterprise Connect ook de volgende aangekondigde features aan:

  • Zoom Huddles (voorheen Zoom Spots) is een nieuwe virtuele flexwerkplek voor ad-hoc gesprekken. Huddles is ontworpen om het snelle schakelen bij fysieke samenwerking na te bootsen en meer informele videogesprekken te bevorderen. Klanten kunnen early access voor Zoom Huddles aanvragen via de productpagina.
  • Intelligent Director gebruikt meerdere camera’s in een Zoom Room om aanwezigen zo goed mogelijk in beeld te brengen, zodat deelnemers op afstand een betere ervaring hebben. Binnenkort beschikbaar als bèta-versie.
  • Zoom Scheduler maakt het makkelijk om vergaderingen te plannen door de beschikbaarheid van de host in de uitnodiging te delen, zodat interne en externe deelnemers makkelijk afspraken kunnen plannen. Dit voorkomt het tijdrovende geheen-en-weer van handmatige afspraakplanning. De Scheduler is te gebruiken in combinatie met Zoom Meetings en Zoom Mail & Calendar, maar integreert ook met Google Calendar en Microsoft 365.

Lees het Enterprise Connect-blog voor meer informatie over deze aankondigingen.

Terug naar nieuws overzicht