Duurzame samenwerking TÜV Rheinland en Alibaba Cloud

28-03-2023 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

Duurzame samenwerking TÜV Rheinland en Alibaba Cloud

TÜV Rheinland en Alibaba-dochter Alibaba Cloud lanceren een gezamenlijk initiatief om klanten van de cloud-aanbieder te helpen hun duurzaamheidsdoelen te behalen. Bedrijven die de 'Energy Expert'-dienst van Alibaba Cloud gebruiken, kunnen hun koolstofemissies laten verifiëren en certificeren door experts van TÜV Rheinland. Voor de certificering zullen zij de daadwerkelijke koolstofuitstoot controleren van de dagelijkse bedrijfsactiviteiten van een bedrijf – van inkoop en ketenbeheer tot productie en distributie. De certificeringsdienst wordt nog deze maand gelanceerd.

Energy Expert is een oplossing van Alibaba Cloud die bedrijven moet helpen hun koolstofuitstoot en andere duurzaamheidsindicatoren te beheren met ondersteuning van Big Data computing en AI-technologieën. Sinds de lancering in 2022 heeft Alibaba Cloud berekend dat Energy Expert meer dan 2.300 bedrijven heeft geholpen een energiebesparing van ruim 2 miljoen kilowattuur per dag te realiseren.

Kosteneffectief duurzaamheidsdoelen halen

“We willen met name mkb-bedrijven helpen om hun duurzaamheidsdoelen kosteneffectief te behalen", stelt Frank Dorssers, SVP - Global Field Manager Systems, Customized Services bij TÜV Rheinland. "Met behulp van onze certificering kunnen de klanten van Alibaba Cloud op transparante en geloofwaardige wijze hun voortgang aantonen en laten zien hoe ze van plan zijn hun energieverbruik en emissies verder terug te dringen.”

Raymond Ma, General Manager Europa, Alibaba Cloud Intelligence, voegt hieraan toe dat de onderneming samen met zijn partners wereldwijd uitgebreide energiebesparende oplossingen wil ontwikkelen. Dit moet vooral kleine en middelgrote ondernemingen helpen om hun net zero-doelen kosteneffectief en efficiënt te bereiken binnen een gezonde duurzaamheidsstrategie. "We kijken ernaar uit om ons wereldwijde partnerschapsecosysteem uit te breiden en onze klanten in de nabije toekomst nog geavanceerdere technologieën en digitale oplossingen te bieden."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud