NTT, KDDI willen mondiale standaardisatie optische netwerken bevorderen

27-03-2023 | door: Martijn Kregting
Deel dit artikel:

NTT, KDDI willen mondiale standaardisatie optische netwerken bevorderen

Nippon Telegraph and Telephone Corporation (NTT) en KDDI gaan samen wereldwijde standaardisatie op het gebied van optische netwerken bevorderen. Het gaat onder meer om optische transmissietechnologie, mobiele netwerktechnologie en de technologie voor operationeel beheer.

NTT en KDDI willen samen onderzoeken hoe een duurzaam optisch netwerk met hoge capaciteit kan worden gerealiseerd ter voorbereiding op de uitdagingen van het Beyond 5G/6G-tijdperk. Beide bedrijven zijn ook overeengekomen om het onderzoek naar en de ontwikkeling van optische netwerken te versnellen met open innovatiegemeenschappen, in een poging nieuwe communicatietechnologieën te standaardiseren en in de echte wereld in te zetten.

NTT en KDDI hebben tot nu toe optische communicatiesystemen onderzocht en ontwikkeld voor binnenlandse terrestrische verbindingen en optische onderzeese kabelsystemen voor ultralange afstanden en hoge capaciteit voor een transoceanische verbinding. De twee partners implementeerden eerder al optische communicatiesystemen met hoge capaciteit.

Beyond 5G/6G-tijdperk

In het Beyond 5G/6G-tijdperk willen NTT en KDDI gezamenlijk volledig fotonische netwerken ontwikkelen op basis van hun ervaring met R&D-activiteiten op ICT-gebied. In dit kader onderzoeken ze hoe een duurzaam optisch netwerk met hoge capaciteit kan worden gerealiseerd ter voorbereiding op de uitdagingen van het Beyond 5G/6G-tijdperk. Beide bedrijven zullen ook het onderzoek naar en de ontwikkeling van optische netwerken met open innovatiegemeenschappen versnellen, met als doel innovatieve communicatietechnologieën te standaardiseren en deze tijdig in de echte wereld in te zetten.

Het all-photonics-netwerk kenmerkt zich door een laag stroomverbruik en een lage latentie door transparante transmissie van optische golflengtesignalen zonder elektrische verwerking. NTT en KDDI zijn van plan standaardisatieactiviteiten te bevorderen om een volledig fotonicanetwerk, de uitbreiding ervan en de interoperabiliteit tussen dragers voor interconnectie te bereiken op basis van hun ervaring met onderzoek, ontwikkeling en de daadwerkelijke implementatie van optische netwerken over de hele wereld.

Verbetering mobiele netwerken

NTT en KDDI menen dat er in het tijdperk van Beyond 5G/6G ook andere mechanismen in de mobiele netwerkinfrastructuur zullen zijn die plaats bieden aan een groter aantal basisstations en klanten een nieuwe service-ervaring bieden. Terwijl ze technologieën standaardiseren om een all-photonics-netwerk toe te passen op mobiele netwerken, willen beide partners ook bijdragen aan de verbetering van het mobiele netwerk en hun diensten, door edge- en clouddatacenters of inter-core-netwerken te verbinden met een all-photonics-netwerk.

De twee ondernemingen hebben verder het voornemen om optische netwerkbewakings- en besturingstechnologieën te standaardiseren waarbij beide bedrijven kennis hebben van optische netwerken onder zowel de multi-vendor- als de multi-operatoromgeving. Ze streven naar een veerkrachtig netwerk met hun orkestratietechnologie en mechanisme om meerdere optische netwerkdomeinen gezamenlijk te bewaken en te besturen.

Door de standaardisatieactiviteiten uit te voeren, zijn NTT en KDDI van plan om het IOWN Global Forum te gebruiken als een van de plaatsen om open innovatie te promoten en de uitkomst te gebruiken voor de wereldwijde standaardisatie van all-photonics-netwerken bij ITU-T en andere standaardisatieorganisaties.

Terug naar nieuws overzicht