OpenStack lanceert Antelope release

24-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

OpenStack lanceert Antelope release

De OpenStack community kondigt de release van Antelope aan, de 27e versie vanOpenStack is een centraal onderdeel van LOKI (Linux, OpenStack en Kubernetes Infrastructure), de open source standaard voor het runnen van moderne cloud infrastructuur.

In Antelope leveren OpenStack contributors een groot aantal verbeteringen voor de snel groeiende user base van de software (166% toename in computer cores sinds 2020), waaronder: een nieuwe release frequentie, sterkere integratie met Kubernetes en andere open source technologieën, en uitgebreide ondersteuning voor geavanceerde hardware.

Antelope is de eerste nieuwe release die is ontworpen om de eisen aan operators om elke zes maanden te upgraden, te verlichten. Er kan nu gekozen worden voor een upgradecyclus van één keer per jaar, met een upgrade per Skip Level Upgrade Release Process of "SLURP" release. Antelope is een SLURP-release. OpenStack Bobcat, de 28e release van OpenStack, is een niet-SLURP-release die gepland staat voor oktober 2023.

OpenStack Antelope is hier te downloaden

Ook kondigde OpenInfra Foundation nieuwe Associate Members aan, te weten Python en Rust Foundations. Het bericht daarover is hier te lezen.

Terug naar nieuws overzicht