Belgische mededingingsautoriteit start onderzoek naar overname EDPnet door Proximus

24-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Belgische mededingingsautoriteit start onderzoek naar overname EDPnet door Proximus

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) start een onderzoek naar de overname van EDPnet door Proximus. De toezichthouder onderzoekt of Proximus bij de overname misbruik maakte van zijn dominante marktpositie.

De BMA stelt 'ernstige aanwijzingen van aanzienlijke belemmeringen van de mededinging' te hebben. Deze aanwijzingen zijn aanleiding voor het starten van een onderzoek naar de overname. De toezichthouder vreest onder meer dat de concurrentie op de markt wordt ingeperkt door de overname. Daarbij speelt een rol dat EDPnet als enige onafhankelijk provider gebruikmaakte van het netwerk van Proximus, meldt onder meer HLN.

De overname van EDPnet door Proximus is eerder deze week goedgekeurd door de Belgische rechter. Het is onderdeel van een gerechtelijke reorganisatie bij de provider, die in financiële problemen is gekomen. Het bedrijf vroeg eind vorig jaar beschermen aan tegen schuldeisers. Onderhandelingen met schuldeisers liepen echter op niets uit, waarna de rechter besloot dat de provider gecontroleerd moest worden verkocht. Proximus betaalt 20,5 miljoen euro voor EDPnet, waarbij het ook de Nederlandse activiteiten in handen krijgt.

Terug naar nieuws overzicht