BBC verbiedt gebruik van TikTok op zakelijke apparaten

21-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

BBC verbiedt gebruik van TikTok op zakelijke apparaten

De BBC legt het gebruik van TikTok op zakelijke apparaten aan banden. Het volgt hiermee de lijn die ingezet door onder meer veel Westerse overheden, die het gebruik van TikTok op overheidsapparaten verbieden.

Tot nu toe name met name overheden maatregelen tegen het gebruik van TikTok. BBC is een van de eerste partijen die ook het gebruik van het social media-platform op zakelijke apparaten verbiedt. In een e-mail gericht aan personeel waarover Silicon bericht meldt de BBC dat het besluit is genomen op basis van zorgen die door de Britse overheid zijn gedeeld omtrent databeveiliging en privacy.

Uitzonderingen mogelijk

"Indien een apparaat een BBC zakelijk device is en je TikTok niet nodig hebt voor zakelijke redenen, moet TikTok worden verwijderd van het zakelijke apparaat van de BBC", schrijft de Britse omroep in de e-mail. Wie voor zijn werk wel toegang nodig heeft tot TikTok moet hiervoor contact opnemen met het securityteam van de BBC.

TikTok meldt in een reactie teleurgesteld te zijn. Het wijst hierbij onder meer op de sterke aanwezigheid van de BBC op het platform met meerdere accounts. Ook stelt TikTok dat het verbod is gebaseerd op fundamentele misvattingen en gedreven is door bredere geopolitiek.

Terug naar nieuws overzicht
Security