Amerikaanse autoriteiten starten onderzoek naar TikTok wegens bespioneren van journalisten

17-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Amerikaanse autoriteiten starten onderzoek naar TikTok wegens bespioneren van journalisten

De Amerikaanse FBI en het Amerikaanse ministerie van Justitie starten een onderzoek naar het mogelijk bespioneren van Amerikaanse journalisten door social media-platform TikTok. Werknemers van TikTok zouden locatiegegevens en andere persoonlijke data gerelateerd aan journalisten hebben opgezocht en hen zo hebben gemonitord.

De praktijken kwamen vorig jaar aan het licht na berichtgeving van Forbes. TikTok bevestigde dat sommige Chinese medewerkers toegang hebben tot gegevens van journalisten na een intern onderzoek in december. Nu is dus een officieel onderzoek gestart door de FBI en het Amerikaanse ministerie van Justitie. Bronnen van Forbes melden nu dat de FBI al diverse mensen in de zaak heeft ondervraagd.

Het is de volgende ontwikkeling rondom TikTok, dat in diverse westerse landen onder een vergrootglas ligt. Zo legde de Britse overheid recent nog het gebruik van TikTok op apparaten van de Britse overheid aan banden. Het volgt hiermee de lijn die ook onder meer de Europese Unie, Canada en de Verenigde Staten volgen.

Terug naar nieuws overzicht