Bayer werkt samen met Microsoft rond agri food toepassingen

17-03-2023 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Bayer werkt samen met Microsoft rond agri food toepassingen

Na de aankondiging van een strategisch partnerschap met Microsoft voor 2021, heeft Bayer nieuwe cloudgebaseerde oplossingen voor de agrovoedingsindustrie gelanceerd: AgPowered Services van Bayer in combinatie met het nieuwe Microsoft Azure Data Manager for Agriculture. kant-en-klare mogelijkheden die beschikbaar zijn voor bedrijven en organisaties, van start-ups tot internationale ondernemingen, om te licentiëren en te gebruiken voor hun eigen interne of klantgerichte digitale oplossingen.

Bedrijven die technologieën op de boerderij ontwikkelen, kunnen bijvoorbeeld voortbouwen op de nieuwe cloudinfrastructuur en kernmogelijkheden van Microsoft (Azure Data Manager for Agriculture) en licenties nemen voor aanvullende mogelijkheden van Bayer (Bayer AgPowered Services) om digitale tools te bouwen die gunstige agronomische resultaten ondersteunen voor telers. Evenzo kunnen bedrijven in consumptiegoederen het cloudaanbod gebruiken om oplossingen te bouwen die inzicht bieden in voedingsstoffen, duurzaamheid en productiepraktijken om vertrouwen op te bouwen bij consumenten, belanghebbenden en investeerders.

Azure Data Manager for Agriculture combineert tientallen jaren van Bayer's landbouwexpertise met de cloudoplossingen van Microsoft, waardoor de sector vooruitgaat door middel van kant-en-klare mogelijkheden en een robuuste infrastructuur waarmee innovators zich kunnen concentreren op gedifferentieerde waarde. Nadat de eerste preview vandaag is gestart, waardoor klanten zowel de Azure Data Manager als AgPowered Services kunnen verkennen, zal de volledige commerciële beschikbaarheid op een later tijdstip worden aangekondigd.

“Alleen innovatie kan zorgen voor wereldwijde voedselzekerheid en tegelijkertijd de planeet beschermen. Moderne landbouw en voedselproductie genereren een enorme hoeveelheid waardevolle gegevens die de productiviteit en duurzaamheid kunnen stimuleren”, aldus Dr. Robert Reiter, hoofd R&D voor de Crop Science Division van Bayer. “Deze gegevens zijn echter vaak losgekoppeld, niet bruikbaar in de hele waardeketen, en de kosten om vanaf nul digitale oplossingen op te bouwen zijn hoog. Onze nieuwe cloudgebaseerde oplossingen helpen deze uitdagingen het hoofd te bieden. Klanten kunnen de infrastructuur en mogelijkheden gebruiken om hun eigen digitale oplossingen en producten te bouwen bovenop de meest robuuste verzameling landbouwgegevens ter wereld.”

Deze cloudaanbiedingen ondersteunen ook een ecosysteem dat zorgt voor meer transparantie in de hele waardeketen van voedselproductie. Deze transparantie, mogelijk gemaakt door end-to-end interoperabiliteit, zou het voor producenten van consumptiegoederen gemakkelijker maken om samen te werken met telers op basis van hoe gewassen worden geteeld en consumenten helpen beter geïnformeerde aankoopbeslissingen te nemen op basis van herkomstpraktijken. Het potentieel om duurzame landbouw en voedselproductie te ondersteunen, kan uiteindelijk ten goede komen aan bedrijven, boeren, consumenten en de planeet.

"Om een duurzamere toekomst in de landbouw mogelijk te maken, moeten we innovatie opschalen die begint met data", zegt Ralph Haupter, President van Microsoft EMEA. "Dankzij onze samenwerking met Bayer kunnen we profiteren van elkaars ervaringen om organisaties in staat te stellen de huidige uitdagingen in de landbouw aan te gaan."

Naast het gebruik van het platform om hun eigen interne en klantgerichte digitale platforms te ontwikkelen, zullen bedrijven en organisaties de mogelijkheid hebben om hun eigen oplossingen naar Azure Data Manager for Agriculture te brengen en deze beschikbaar te stellen voor licentieverlening, vergelijkbaar met hoe Bayer deze aanbiedt initiële AgPowered-services als add-ons voor de robuuste infrastructuur en kernmogelijkheden van Azure Data Manager:

Bayer Imagery Insights – Volg de gezondheid van gewassen in de loop van de tijd en identificeer snel gebieden in velden die aandacht nodig hebben door middel van een reeks satellietbeelden en ondersteunende gegevens binnen individueel geselecteerde geografische gebieden.

Bayer Growing Degree Day Calculation – Zorg voor een berekening voor Growing Degree Days, een cruciale input voor modellen die gericht zijn op het identificeren van de belangrijkste timing van variabelen die de groei, gezondheid en output van gewassen beïnvloeden, evenals de opkomst en ontwikkeling van belangrijke plagen en ziekten van gewassen.

Bayer Crop Water Use Maps – Krijg toegang tot kaartlagen en ondersteunende gegevens die helpen bepalen hoeveel water een gewas verbruikt of verliest gedurende een periode van 24 uur. Gebruikers zullen inzicht krijgen in de verdampings- en transpiratieniveaus van gewassen en potentiële oogstverliesgebieden als gevolg van gebrek aan water, wat een belangrijke drijfveer is voor irrigatieplanning.

Gegevensmodellen die Bayer AgPowered Services aandrijven, zijn ontwikkeld met behulp van openbaar beschikbare gegevens zoals weersinformatie, teledetectie zoals satellietbeelden, decennia aan rijke agronomische gegevens van Bayer-onderzoek en marktontwikkelingsinspanningen, evenals geaggregeerde, geanonimiseerde en verbeterde gegevens van Climate FieldView™, De toonaangevende digitale landbouwoplossing van Bayer met abonnementen op meer dan 220 miljoen acres in meer dan 20 landen. Alle cloudgebaseerde oplossingen zijn ontworpen om aan de wereldwijde vereisten voor gegevensprivacy te voldoen of deze te overtreffen, en bieden gegevensopslag op 's werelds meest vertrouwde cloud met toonaangevende beveiligingsaanbiedingen.

Oplossingen die zijn gebouwd op Azure Data Manager kunnen voordelen opleveren voor landbouwers die ziekte-, plaag- en onkruiddruk willen volgen, nauwkeurige inputs willen toepassen, gewasgroei- en productiepatronen willen identificeren, potentiële opbrengst willen meten, koolstofemissies willen volgen en vastleggen, en de impact van hittestress, regenval, hagel en regen willen analyseren. weergegevens. Naast het naar de cloud brengen van de eerste AgPowered Services, gebruikt Bayer mogelijkheden van Azure Data Manager om inzichten in FieldView te versterken.

Met behulp van deze cloudgebaseerde bedrijfsoplossingen kunnen waardeketenpartners inzichten toepassen in leveringsprognoses, duurzame inkoop en ESG-rapportage. Ze zullen ook in staat zijn om te voldoen aan snel veranderende consumentenvoorkeuren voor verse, hoogwaardige ingrediënten met datagestuurde inzichten die optimalisatie van oogst-, transport- en rijpingsprocessen mogelijk maken, evenals geavanceerde traceerbaarheid van voedselingrediënten.

“Dit is een belangrijke stap om de impact van big data en landbouw te versnellen. Met hoogwaardige gegevens die inzichten voeden, verwachten we een waardeketen die voorspelbaarder en transparanter is en, belangrijker nog, waar waarde wordt gedeeld helemaal terug naar producenten”, aldus Jeremy Williams, Head of Climate and Digital Farming bij Bayer's Afdeling Gewaswetenschap. "Dit is hoe we duurzame bedrijfsmodellen stimuleren om deze voordelen van regeneratieve landbouwecosystemen te stimuleren, door telers opties te bieden om zinvol verbinding te maken met toeleveringsketens die op hun boerderijen beginnen."

Het partnerschap tussen Microsoft en Bayer is een belangrijke, strategische stap voorwaarts in het bereiken van Bayers ambitieuze doelstelling van 100 procent digitaal ondersteunde verkoop in zijn Crop Science-divisie tegen 2030 en het versnellen van zijn vermogen om nieuwe waarde te creëren en resultaatgerichte, digitaal ondersteunde oplossingen te leveren aan boeren klanten. Bayer zet zich in om een nieuwe standaard te zetten voor de industrie op het gebied van datagestuurde, digitale innovatie.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud