Podcast G DATA: hacking, de dunne lijn tussen goed en kwaad

Eddy Willems

16-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Podcast G DATA: hacking, de dunne lijn tussen goed en kwaad

G DATA CyberDefense, speler op het gebied van IT-beveiliging, kondigt een nieuwe aflevering aan van zijn podcast serie ‘My Precious Data!’
 
Vaak denken mensen dat hackers altijd op een eenzame zolderkamer ineengedoken over een computer zitten, om toegang te krijgen tot een systeem, bankrekeningen, data of bestanden. Dit is echter meestal niet het geval. Vaak werken ze samen of zitten er goed georganiseerde organisaties achter de cyberaanvallen waar we veel over horen. Bovendien hoeft een hacker niet altijd kwaadaardige bedoelingen te hebben, want van origine is het iemand met veel technische kennis over computers die op een onconventionele manier een IT gerelateerd probleem oplost. In België is er daarom een nieuwe security wetgeving van kracht gegaan. Dankzij een nieuw wettelijk kader krijgen ethische hackers meer vrijheid om Belgische bedrijven te hacken.

Maar is het wel verstandig om ethisch hacken wettelijk toe te staan? Of is dit een baanbrekende wet, die de digitale maatschappij veiliger gaat maken? Tijdens deze podcast legt security evangelist Eddy Willems (foto) hoe deze unieke wetgeving er precies uitziet en vertelt hij wat ethisch hacken nu eigenlijk is. Daarnaast gaat hij dieper in op de verschillende ‘soorten’ hackers en zet hij uiteen hoe hackersgroepen te werk gaan.
 
De podcast kunt u beluisteren en downloaden via:

Buzzsprout:
https://mypreciousdata.buzzsprout.com/273293/12436643-hacking-de-dunne-lijn-tussen-goed-en-kwaad

Apple:
https://podcasts.apple.com/be/podcast/hacking-de-dunne-lijn-tussen-goed-en-kwaad/id1457687025?i=1000604147500
 
Spotify:
https://open.spotify.com/episode/3vSpvw4mSR2rA34vLufE2k

Terug naar nieuws overzicht
Security