CyberArk breidt zakelijke wachtwoordmanager uit

16-03-2023 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

CyberArk breidt zakelijke wachtwoordmanager uit

CyberArk vernieuwt zijn Workforce Password Management. Deze zakelijke, cloudgebaseerde wachtwoordmanager stelt organisaties in staat om wachtwoorden voor applicaties en sites te maken, op te slaan en te beheren. De uitbreidingen bieden beheerders meer flexibiliteit en controle om risico's te verminderen en de beveiliging van webtoepassingen te verbeteren.

Workforce Password Management is ontworpen voor zakelijke omgevingen en biedt klanten privacy, beschikbaarheid en beveiliging. De oplossing ondersteunt onder meer wachtwoordloze verificatiecontroles en bedrijfsdirectory's.

Applicatie-toegangscontrole

Een van de nieuwe functies is applicatie-toegangscontrole op basis van gebruikersnamen. Beheerders kunnen hiermee onder andere voorkomen dat eindgebruikers gevoelige en bevoorrechte accounts zoals *root*, *admin* en *dba* toevoegen aan de Workforce Password Management vault. Dit biedt beheerders meer controle over de types credentials die door eindgebruikers worden opgeslagen en verkleint het risico dat zeer bevoorrechte accounts worden toegevoegd, geopend en gedeeld.
 
Verder kunnen eindgebruikers nu toegang krijgen tot websites die CAPTCHA vereisen bij het inloggen en worden problemen met CAPTCHA's van derden tijdens het inlogproces opgelost. Vernieuwde out-of-the-box-rapportages bieden gedetailleerde informatie over alle door de gebruiker toegevoegde applicaties, zodat beheerders van Workforce Password Management periodieke audits kunnen uitvoeren en IT-security policies handhaven.

Policies doorvoeren

Workforce Password Management kan nu ook worden gebruikt in combinatie met CyberArk Secure Web Sessions om de toegang tot gevoelige applicaties verder te versterken. Met de nieuwste versie van Secure Web Sessions wordt een extra beschermingslaag toegevoegd genaamd Session Control. Met Session Control kunnen beheerders meldingen en policies definiëren voor specifieke tekstvelden binnen zakelijke apps die worden geopend met inloggegevens die zijn opgeslagen in Workforce Password Management. Beheerders kunnen bijvoorbeeld een regel instellen om te voorkomen dat gebruikers geld boven een bepaald maximum overmaken binnen hun zakelijke bankieren-app en een alert uit laten gaan naar het IT-beveiligingsteam als dit toch geprobeerd wordt.

"Traditionele wachtwoordmanagers missen meestal controles en functionaliteit die ondernemingen nodig hebben om gegevens van eindgebruikers te beveiligen", aldus Gil Rapaport, general manager toegangsbeheer bij CyberArk. "Wachtwoordbeheer moet dynamisch zijn om mee te veranderen met de innovatie van aanvallers. We investeren voortdurend in nieuwe functionaliteit voor Workforce Password Management om meer gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en controle te bieden voor alle gebruikers binnen een organisatie - van ontwikkelaars en zakelijke gebruikers tot IT-beheerders."

Intelligente privilegecontroles

CyberArk past intelligente privilegecontroles toe op alle identiteiten - mens en machine - met continue detectie en preventie van bedreigingen gedurende de gehele levenscyclus van zo’n identiteit. Met het CyberArk Identity Security Platform kunnen organisaties Zero Trust en least privilege inschakelen met volledige zichtbaarheid, om ervoor te zorgen dat elke identiteit veilig toegang heeft tot elke bron, overal en vanaf elke locatie.

Deze verbeteringen maken deel uit van de CyberArk Identity 23.3 release. CyberArk Workforce Password Management is beschikbaar als een standalone oplossing vanaf USD 5 per gebruiker per maand of als onderdeel van andere CyberArk Identity Security Platform gebundelde oplossingen.

Terug naar nieuws overzicht
Security